24
feb
'15

Campagne BOB in de sportkantines van Noordwijkerhout en De Zilk.

Van maart tot en met juni nemen diverse sportverenigingen in Noordwijkerhout en De Zilk deel aan de campagne ‘Bob in de sportkantine’. Onder het motto ‘Scoor eerst een Bob’ worden autorijdende bezoekers van de sportkantines aangespoord om alcoholvrij te rijden en met elkaar...

af te spreken wie als Bob zijn sportvrienden veilig naar huis brengt.

Een echte Bob heeft 0% op!

Rijden onder invloed Rijden onder invloed van alcohol is één van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen. 1 op de 10 automobilisten drinkt meer dan is toegestaan en 5% zelfs flink meer. Jaarlijks is ruim 20% van de verkeersslachtoffers toe te schrijven aan een ongeval, waarbij alcohol in het spel was.

Dat zijn elk jaar meer dan 120 dodelijke slachtoffers in verkeer door alcohol. Sinds 2001 wordt daarom de Bob-campagne ingezet om het rijden onder invloed terug te dringen.

Deelnemers campagne:

In onze gemeente nemen Sportcentrum De Schelft, Golfbaan Tespelduyn, Handbalvereniging Northa, Tennispark Jonkers, Tennisvereniging De Boekhorst, Tennisvereniging Van Nispen, VVSB en Voetbalvereniging Van Nispen deel aan de campagne ‘Bob in de sportkantine’.

Initiatief campagne:
Deze Bob-campagne is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten, regio’s, politie en het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH). De gemeente Noordwijkerhout steunt deze campagne van harte.