Datum: 07-08-2020 - 03:07
25
feb
'15

Stichting Vrienden van de Witte Kerk organiseert 'Wat je VERhaalt...'.

Het afgelopen jaar heeft de Stichting Vrienden van de Witte Kerk mede dankzij de enthousiaste hulp van vele vrijwilligers weer een aantal activiteiten kunnen ontplooien die beantwoorden aan onze doelstelling: mensen kennis laten maken met de Witte Kerk en geld ophalen voor...

het behoud van dit prachtige monument.

In februari 2014 was er een benefietconcert, aangeboden door Esther Floor, waarbij de kerk tot de laatste plaats vol zat en waarbij we hebben genoten van haar prachtige liederen.

In het voorjaar heeft  Jac. Uittenbogaard & Zonen B.V. ervoor gezorgd dat de tuin prachtig in bloei stond met narcissen.

Tijdens Noordwijkerhout Culinair hebben we Kids Culinair georganiseerd, met een standje speciaal voor kinderen. De opbrengst hiervan kwam geheel ten goede aan de Stichting.

Tijdens de dag van de Witte Kerk die jaarlijks plaatsvindt op de tweede zaterdag in november hebben we met behulp van Leontine van der Klugt een schildersfestival georganiseerd dat door ongeveer 250 mensen is bezocht.

Het resultaat van alle activiteiten was dat wij in december aan dominee van der Weide een prachtige cheque konden overhandigen ter waarde van 2000 euro bestemd voor het onderhoud van het kerkgebouw. Dit jaar wordt de kerk gerestaureerd en daarvoor zijn alle gelden hard nodig.

We hopen dit nog vele malen te kunnen herhalen zodat het kerkgebouw tot in lengte van dagen in goede gezondheid kan blijven bestaan!

Wat je VERhaalt...
Het eerste evenement dat wij dit jaar organiseren vindt plaats op 27 februari a.s. Deze avond willen we plaatsen in het teken van onze verbondenheid met elkaar. Wat gaan we doen?

Onder de titel “Wat je VERhaalt...' nodigen we een viertal inwoners van ons dorp uit, die hier van oorsprong niet vandaan komen. Wist u dat er heel veel mensen in ons dorp wonen die van elders komen? Van Armenië tot Zuid-Amerika, van Schotland tot Suriname, van Egypte tot Engeland.... Maar kent u ze? Weet u hoe ze zich een plekje in onze samenleving hebben verworven? Waarom zijn ze naar ons dorp gekomen?

Wij zijn nieuwsgierig en willen ze daarom hun verhaal laten vertellen. In onze sfeervolle Witte Kerk krijgen deze vier mensen daartoe de gelegenheid. De avond wordt opgeluisterd met muziek en in de pauze serveren we een drankje en een hapje met een exotisch tintje. Na afloop is er volop gelegenheid om met onze mede-inwoners te praten.

De kaartverkoop voor deze bijzondere avond start op 2 februari a.s. bij Boekhandel Wagenaar & van Halem. Ook kunt u via de mail bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. uw kaarten reserveren. De kaarten kosten 5 euro per stuk, zoals gezegd inclusief pauzehapje en drankje.

Wij hopen u graag te ontmoeten op 27 februari a.s.