Datum: 27-09-2023 - 23:07
23
feb
'15

Eerste film in Noordwijkerhoutse bioscoop van Munnekeweij een succes.

Op zondagmiddag 22 februari werd op de locatie Topaz Munnekeweij een heuse bioscoopzaal geopend. De Stichting Vrienden van Munnekeweij heeft het mogelijk gemaakt om deze wens te realiseren. Mevrouw Willems van de cliëntenraad kreeg de eer om door middel van het doorknippen...

van het lintje, het startsein te geven voor het eens per maand vertonen van films op een groot scherm.

Het vertonen van de eerste film 'DE HEL VAN ’63' was gelijk al een succes, alle toegangskaarten waren in de voorverkoop al verkocht.  Als er veel vraag naar blijft overweegt men om vaker dan eens per maand films te gaan draaien. De volgende film zal Nova Zembla worden en zal te zien op zondag 29 maart.

De voorstellingen beginnen om 14.00 uur, vanaf 13.30 uur bent u van harte welkom. Bij de receptie van Topaz Munnekeweij kunt u uw bioscoopkaartje kopen voor € 3,50. Na afloop wordt u een consumptie aangeboden.

Heeft u zelf een voorkeur voor het zien van een film? U kunt dit aangeven bij de receptie van Topaz Munnekeweij, Via Antiqua 25 in Noordwijkerhout. Telefoonnummer 375544.

Nova Zembla vertelt het legendarische, waargebeurde verhaal van de avontuurlijke ontdekkingsmissie van Willem Barentsz (Derek de Lint), dat destijds is opgetekend door het jonge bemanningslid Gerrit de Veer (Robert de Hoog).

In het 16e eeuwse Amsterdam waarin de scheepsbemanning wordt samengesteld is Gerrit de Veer assistent van de bekende dominee Petrus Plancius (Jan Decleir) en bovendien verliefd op diens mooie dochter Catharina (Doutzen Kroes).

Als grote initiator van de ontdekkingsreis besluit Plancius heimelijk om de bleue Gerrit mee te sturen op de expeditie van Barentsz en Heemskerck (Victor Reinier) om te bewijzen de liefde van zijn dochter waard te zijn.

 

Foto's Lisa Blok (worden nog aangevuld)