Datum: 18-04-2021 - 01:35
22
feb
'15

Brandweer schiet paard te hulp.

Omstreeks kwart voor vier op de zondagochtend werd de brandweerpost van Noordwijkerhout gealarmeerd voor een paard in problemen op de Schulpweg. Eenmaal ter plaatse bleek dat er bij Manege Smit een paard in zijn box lag welke niet meer zelfstandig op kon staan. Medewerkers...

van de manege hadden het dier eerder op de avond tijdens een toezichtronde zo aangetroffen en zagen dat deze probeerde op te staan maar dat dit niet lukte.

Met drie man hebben zij ongeveer een uur lang op verschillende manieren geprobeerd om het paard overeind te krijgen, helaas lukte dit niet vanwege te weinig mankracht. Het paard was daarna zelf ook te verzwakt om op te gaan staan, hierop is toen de brandweer gebeld.

De brandweer heeft enkele blusslangen over de rand van de naastgelegen boxen en een balk boven de box waar het paard in lag gespannen. Met voorzichtig trekken heeft men het paard weer op zijn benen neergezet. De klus was met de extra mankracht van de brandweer gelukkig zo geklaard.

Het paard maakte het verder goed en heeft men hem voor de zekerheid in de grote binnenbak gezet. Mocht het om één of andere reden in de loop van de dag nog een keer gebeuren, dan kan men het dier zelf met een heftruck optillen. Na de inzet kreeg de brandweer als bedankje nog een kopje koffie/thee en een koekje in de kantine!

Foto's Devin Waasdorp.