Datum: 26-10-2021 - 23:59
21
feb
'15

Half jaar cel voor man met mes in de Zeestraat.

De Poolse man die op 9 augustus 2014 door een gewapend arrestatieteam uit een woning in de Zeestraat moest worden gehaald, is door de Haagse rechtbank veroordeeld tot een half jaar cel. Tijdens een ruzie met zijn vriendin ging de man helemaal door het lint...

Hij sloeg de woning kort en klein en gebruikte geweld tegen een agent. “Normaal is hij een heel lieve jongen”, verklaarde de vriendin na afloop van het gewelddadige incident. Op 9 augustus vorig jaar moest er echter een gewapend arrestatieteam aan te pas komen om de doorgedraaide Thomasz S. (30) tot bedaren te brengen.

Hij had, onder invloed van pillen, ruzie gekregen met zijn vriendin. Met een mes van 30 centimeter stak hij eerst een matras aan gort en vernielde daarna de spullen in de woning. Een wijkagent die de ruzie tussen de verdachte en zijn vriendin wilde sussen, kreeg van bovenaf de trap een brandblusapparaat naar zijn hoofd gegooid.

De agent besloot daarop dat het te link was om de woning verder te betreden en riep het arrestatieteam op. Vervolgens zou hij ook met het mes naar leden van het arrestatieteam hebben uitgehaald, maar dat is volgens de rechtbank niet bewezen.

De rechtbank veroordeelde S., conform de eis van het OM, tot een celstraf van 9 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. Dat betekent dat hij op korte termijn al vrijkomt, maar de kans dat hij terugkeert in Noordwijkerhout is klein. De man wordt namelijk ook nog gezocht door een ander land. Zodra zijn straf voor het incident aan de Zeestraat erop zit, levert Nederland hem uit.

Bron: Leidsch Dagblad

 

Foto's PR.