Datum: 14-08-2020 - 04:25
20
feb
'15

Duinknijnen beleven groots én zonnig carnavalsweekend. (91 foto's)

Het carnavalsweekend is weer achter de rug en de Duinknijnen mogen met trots terug kijken op een paar geweldige dagen. Vrijdagmiddag is als eerste de jeugd van de Egelantier aan het feesten geweest, om plaats te maken voor de oudere jeugd die vanuit de hele regio...

's avonds Trefcentrum de Duinpan compleet vol kregen, waardoor er een super avond plaatsvond.

Zaterdag was de deelname aan de optocht der Kaninefaaten, waar de Sunshine zich al aardig liet zien, alwaar de Duinknijnen met Prins Holiday en Prinses Sunshine met hun wagen die, hoe kan het ook anders compleet in Holiday en Sunshine stijl was, met de 2e prijs naar huis gingen en de Dwergknijnen met Prins Vegas en Prinses Paris met een mooie kleurrijke Vegas en Paris wagen een wat teleurstellende 7e plaats in de wacht sleepten.

Zaterdagavond was de Duinpan wederom uitverkocht en vond het Bal Masque plaats. Zondag was natuurlijk de dag van de grote optocht door het Duinknijnenrijk. Deze optocht was dit jaar de grootste ooit en stond de zon aan de hemel te schijnen. De Carnavals Vrienden Hillegom gingen hier met een fantastische Piratenboot wagen met de wisselbeker naar huis, waar bij de enkelingen “Kanne't nie laten”, “Ik steel haar hart” bij de paren en “Wij zijn dik tevree met Prins Holiday” bij de groepen met de hoogste prijs naar huis gingen.

Dit jaar was er gezien vele aanmeldingen voor het eerst een categorie Prinsenwagens die in de wacht werd gesleept door de Dwergknijnen. Zondagavond vond de Deutsche Abend plaats en dat is ondertussen uitgegroeid tot een avond waar zelfs steeds meer mensen vanuit de gehele regio op af komen.

Maandagmiddag was het tijd voor de jeugd van de lagere school (in de Spil) en de 5x11+ ers uit De Zilk (in de Duinpan). Maandagavond was de afsluiting met de CampingLife wat natuurlijk ook weer druk bezocht werd en waar o.a. een optreden was van Barry Badpak der Duinknijnen en alwaar de wc rollen door de lucht vlogen.

De Raad van 11 nam op deze avond afscheid van alle bezoekers om daarna in hun eigen creaties de zaal te betreden om ook nog even los te kunnen gaan. Dinsdag was het de beurt aan de Kroegentocht alwaar de Duinknijnen met een eigen Zilkse bus Kokkerhout onveilig hebben gemaakt.

De Duinknijnen hebben dan op dinsdagavond altijd traditiegetrouw het “Knijnverbranden” op het pleintje van Ko en Nijntje. Dit gebeurd altijd nadat de gehele vereniging lekker heeft gegeten met elkaar en de nodige hilariteiten van het afgelopen weekend nogmaals op tafel komen.

Voor al ons foto en film materiaal kan een ieder een kijkje nemen op www.duinknijnen.nl en blijf ons vooral ook volgen via Twitter en/of Facebook!

 

De duinknijnen willen een ieder onwijs bedanken en nodigen jullie bij deze alvast weer uit voor het volgende seizoen dat in november natuurlijk weer van start zal gaan....