15
feb
'15

Oud en Jong Actief organiseert themabijeenkomst 'veilig thuis'.

Hierbij nodigen wij u namens Oud en Jong Actief,  KBO Noordwijkerhout, uit voor de themabijeenkomst, ‘Veilig thuis’. Deze bijeenkomst is bedoeld voor senioren, die zelf bij willen dragen aan een veiliger huis. Het gaat hierbij over preventieve maatregelen op het gebied van...

de babbeltruc, woningovervallen, brand, inbraak, internetcriminaliteit en vallen.

Deze bijeenkomst vindt plaats op woensdag 25 februari 2015 in Grote Zaal van Wooncentrum Puyckendam, Pilarenlaan 4  te Noordwijkerhout. De bijeenkomst start om 14.00 uur en duurt ongeveer 2 uur.

De voorlichting gaat met name over bewustwording en gedragsverandering als preventieve maatregelen om een veiliger huis te creëren. De gevolgen van een inbraak zijn bijvoorbeeld groot. Een inbraak levert niet alleen materiële schade op, maar heeft ook een psychische weerslag.

De meeste branden ontstaan door onoplettendheid bij dingen die u elke dag doet, zoals koken of het roken van een sigaret. Als u weet waar u op kunt letten, kunt u zelf veel doen om het risico op brand en inbraak in uw eigen huis te verkleinen.

De groepsvoorlichting wordt ondersteund met korte filmpjes. Aan het einde krijgt u een brochure met tips voor een veiliger thuis. Tijdens de bijeenkomst is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen en uitwisseling van ervaringen.

Als u meer informatie wenst over de veiligheid in en rond uw woning, kunt u tijdens de bijeenkomst een afspraak maken met een huisbezoeker. Tijdens het huisbezoek loopt u samen uw huis door om te kijken of u preventieve maatregelen kunt nemen. Er wordt door de huisbezoeker advies gegeven. De preventieve maatregelen dient u zelf toe te passen.

 

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Cor Verdiesen, telefoon 0252-340030 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto PR