Datum: 05-07-2020 - 19:09
11
feb
'15

Ingezonden brief: 'Wat Vincent Smit doet is karaktermoord'.

Ingezonden brief Gerard Heemskerk:
Tot mijn grote ontsteltenis las ik de ingezonden brief van Vincent Smit (voorzitter NZLokaal) in het NWHs Weekblad van 27 januari jl. Even dacht ik mij in Noordwijk te bevinden. In de plaatselijke politiek daar wordt al jaren op de man gespeeld...

Wat een grote woorden gebruikt Vincent Smit en hoe klein maakt hij hierdoor zichzelf.

NZLokaal is door Vincent Smit (mede) opgericht om wethouder Hans Knapp een hak te zetten. En niet om het algemeen belang te dienen. Bovendien heeft hij zich omringd met mensen, die er ook op uit zijn de wethouder weg te werken.

Waarom? Omdat hij bijvoorbeeld wordt gezien als de bestuurder, die niet wil meewerken aan het legaliseren of gedogen van permanente bewoning van de recreatiewoningen in Sollasi.

Nota bene de huizen, die voor een recreatieprijs zijn verworven. Ook hier is het algemeen gemeentebelang ver te zoeken. Eigen belang overheerst. Is dat de zogenaamde nieuwe politiek, die de partij van Vincent voorstaat? Lekker makkelijk stemmen winnen voor een protestpartij, die zelf geen oplossingen heeft.

En bovendien: Vincent spuwt in de bron, waaruit hij zelf gedronken heeft: jarenlang was hij fractielid van de VVD. Zijn voortijdige vertrek was, naar eigen zeggen, om zijn opvolger de gelegenheid te geven zich in te werken.

 

Waarom dan afgeven op een wethouder die al decennia lang meer dan voortreffelijk werk aflevert? Weet Vincent wel van diens leidende rol bij de totstandkoming van 5 nieuwe scholen, de ontwikkeling van woonwijken en het oprichten van het zorgcentrum?

Heeft hij weet van diens rol in De Zilk, de woningbouw en het gloednieuwe sportpark daar? Natuurlijk weet hij dat, maar het past niet in zijn kraam. Uiteraard zijn er altijd opmerkingen te maken en kanttekeningen te plaatsen.

Niet steeds gaat alles 100 % goed, maar dit zal binnen de werkkring van Vincent ook wel zo zijn. Kritiek is prima en past in een volwassen democratie. Maar iemand zo neerzetten gaat veel te ver. Zo gaan wij in onze dorpen niet met elkaar om.

Wat Vincent Smit doet is karaktermoord. Inderdaad: een boosaardige, bewuste aanslag op iemands reputatie. Een man van het kaliber Vincent Smit absoluut onwaardig.

Gerard Heemskerk.