Datum: 09-08-2022 - 00:42
06
feb
'15

Het vertrouwen tussen de bestaande partijen en nieuwkomer NZLokaal is nog ver te zoeken.

De gemeenteraadsvergadering van donderdagavond duurde slechts 63 minuten en de helft van deze tijd ging op aan het 'vragenhalfuurtje' die altijd voorafgaand van een raadsvergadering wordt gehouden. Meestal worden de vragen gesteld aan het college, maar dit keer ontstond er een...

flinke discussie tussen de partijen onderling.

De heer Wiebes van D66 trapte af door met scherpe bewoordingen afstand te nemen van een ingezonden brief in het Noordwijkerhouts Weekblad door de heer Vincent Smit (zie onderaan deze pagina). Hij was buitengewoon onaangenaam getroffen door de ingezonden brief van de partijvoorzitter van NZLokaal.

Volgens de heer Wiebes was de brief een persoonsgerichte belediging aan twee wethouders en een raadslid. Hij vindt deze uitspraken in het normale politieke debat wat men in Noordwijkerhout in de raadszaal voert, ongekend, ongehoord en onacceptabel.

Hij vroeg zich dan ook af of de vijf fractieleden van NZLokaal zijn mening deelden dat de heer Vincent Smit met zijn ingezonden brief over de schreef ging en vroeg aan hen of zij zich wilden distantiëren van de uitspraken van hun partijvoorzitter.

In de beantwoording gaf de heer van den Berg van NZLokaal aan dat hij de brief na publicatie ook pas gelezen had en dat het niet een brief, maar ook niet de woorden zijn van één van de fractieleden van NZLokaal in de gemeenteraad.

Maar de vrijheid van meningsuiting vindt NZLokaal wel een heel groot goed en de heer Vincent Smit zit niet in de gemeenteraad, aldus de heer van den Berg. Maar de fractie van NZLokaal wil de discussie wel nadrukkelijk in een open en respectvolle manier in de gemeenteraad- en commissievergaderingen voeren en niet via de media.

Na afsluiting van deze discussie nam de heer De Moor van NZLokaal met het volgende het woord en gaf hij aan dat er regelmatig bij zijn fractie het idee leeft dat er ongelijkheid is wat betreft informatievoorziening van het college naar de raadsleden toe.

Na zijn betoog werd er opnieuw over en weer naar elkaar toe verhit gereageerd en laat het zien dat het tussen de nieuwkomer en de bestaande partijen nog steeds niet zo botert en dat er weinig vertrouwen is in een open samenwerking in de gemeenteraad.

In zo'n half uurtje wordt er over en weer veel gezegd en kunnen we dat natuurlijk allemaal voor u op gaan schrijven, maar het lijkt ons meer helder wanneer u het fijne van deze discussie wilt weten er een half uurtje voor gaat zitten. Dat is het voordeel van het digitale tijdperk van heden ten dage, u kunt het allemaal terugluisteren, klik hier, het begint al direct met het 'vragenhalfuurtje'.