Datum: 14-08-2020 - 04:57
06
feb
'15

Alcoholbeleid en verkeersmaatregelen tijdens het Kokkerhouts carnaval.

Om het carnaval goed en veilig te laten verlopen zijn er een aantal maatregelen getroffen voor Noordwijkerhout en De Zilk. Geen drank op de wagens, de jeugd is strafbaar bij bezit van alcohol op straat en er is geen alcohol toegestaan op de jeugdavonden. Op de jeugdavonden zijn de GOA’s...

aanwezig om blaastesten af te nemen. Bezoekers kunnen gefouilleerd worden. Afhandeling e.d. gaat in samenwerking met politie.

Leeftijdbandjes tijdens het Kokkerhouts carnaval
Net zoals vorig jaar krijgt iedereen tussen de 18 en 25 jaar een polsbandje uitgereikt zodat duidelijk is dat zij ouder zijn dan 18 en dus alcohol mogen drinken en kopen. De polsbandjes hebben dit jaar een aluminium sluiting die gebruikt wordt op meerdaagse festivals.

De bandjes moeten worden vast gedrukt met een speciale tang. Het is dus niet meer mogelijk om een bandje mee te geven, ze worden na de ID controle van de leeftijd omgedaan en vastgeknepen. Om een leeftijdsbandje te krijgen moet je dus boven de 18 jaar zijn en een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen bij de deelnemende horecabedrijven.

De polsbandjes zijn gratis de gehele carnaval verkrijgbaar en geldig bij Café van der Geest, Madero, Feest van Harry, 't Puntje, Enjoy, De Schelft, De Ruigenhoek en Trefcentrum de Duinpan. De bandjes zijn verkrijgbaar vanaf donderdagavond 12 februari.

Afsluiting en parkeerverbod Schelftweg en centrum
In verband met het carnaval wordt in het weekend van 14 februari de Schelftweg tijdelijk voor doorgaand verkeer afgesloten.

Om het verkeer rondom De Schelft op de zaterdag 14 februari in goede banen te leiden, worden er een aantal maatregelen getroffen door de CV De Kaninefaaten. Op zaterdagavond 14 februari wordt aan de zijde van de Schelftweg een taxistandplaats gecreëerd.

De Schelftweg wordt vanaf 23.00 tot +/- 03.00 afgesloten voor doorgaand verkeer. Toegang vindt uitsluitend plaats voor taxichauffeurs én automobilisten die bezoekers komen ophalen (zgn. Kiss-and-Ride-zone). Een omleiding via westzijde van de N206 en eventueel via de Leidsevaart is mogelijk.

De Taxi opstelplaatsen zijn tijdelijk aan de Schelftweg. Op zondag 15 februari en maandag 16 februari wordt er geen taxistandplaats ingericht.

De fietsenstallingen worden geplaatst aan de Noord- en de Zuidzijde van De Schelft. De Noordzijde is aan de zijde van het bruggetje naar de wijk Mossenest en de Zuidzijde ligt direct links bij het betreden van het terrein vanaf de Maandagsewetering.

Ook het dorpscentrum wordt tijdelijk afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Aan de Dorpsringweg wordt een tijdelijke taxistandplaats ingesteld.

Kom op tijd!
Om 22:30-23:00 uur is het erg druk bij de ingang van de evenementen. CV De Kaninefaaten adviseert alle carnavalsvierders om vooral voor 22:30 uur naar de Schelft en de Residentie, Café van der Geest te komen om niet onnodig lang in de rij buiten te moeten staan!

Kaarten
Voor het Valentijnsbal in de Residentie en de Boerenbruiloft zijn nog maar enkele kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij! Voor de overige feesten zijn nog wel kaarten te verkrijgen maar ook hier gaat het hard, dus wacht niet te lang. Resterende kaarten zijn vanaf donderdag 5 februari te koop bij:
- de Residentie, Café van der Geest voor het Valentijns Bal, het Prinses Baccara Bal en het Snorrenbal
- Hofkaartverkoper Ton sur Ton in de Havenstraat voor alle locaties.

Voor meer informatie: www.kaninefaaten.nl