26
jan
'15

Gasten van de Zonnebloem en de familie van den Burg bezoeken NoVaTo en nog meer nieuws

De vrijwilligers van NoVaTo kunnen terugkijken op een week met veel activiteiten. Woensdag 21 januari werd de wisseltentoonstelling ‘de Zeestraat’ geopend. Met een bezoekersaantal van ruim 60 personen werd deze goed bezocht. Veel bezoekers maakten niet alleen gebruik om...

de tentoonstelling te bekijken, maar ook de vele fotoboeken door te nemen, gewoon gezellig bij elkaar te zitten of bij de genealogiegroep van Bert Hogervorst informatie op te vragen.

Sympathisanten
NoVaTo-sympathisanten die de tentoonstelling bezochten konden direct de eerste bode van 2015 meenemen. Ook deze heeft als hoofdthema ‘de Zeestraat’. Wilt u ook sympathisant worden en de NoVaTo-bode viermaal per jaar ontvangen, kijk dan even op de website www.noordwijkerhoutvantoen.nl.

Presentaties Zonnebloem en familie van de Burg.
Op vrijdag- en zaterdagmiddag werden door NoVaTo twee presentaties verzorgd in de expositieruimte aan de Hoogstraat. Afgelopen vrijdag 23 januari brachten 26 gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem een bezoek aan NoVaTo. Ze werden heel hartelijk ontvangen door de vrijwilligers van Novato.

De heer Abe Bader gaf een interessante presentatie: een zwerftocht door Noordwijkerhout. Veel herinneringen kwamen naar boven. Daarna kon men nog een kijkje nemen in de expositieruimte. Ook de vele fotoboeken waren in trek. De reactie van Zonnebloem-gasten was: hier komen we nog een keertje terug!

Op zaterdag werd in het kader van een familiefeestje aan de familie Van den Burg een vergelijkbare presentatie gegeven waarbij meer aandacht werd gegeven aan de omgeving van de Vlashoven.

Bijnamenwedstrijd
Hoewel de bijnamenwedstrijd veel commentaar opleverde en verhitte discussies wie nu bedoeld werden, waren er maar 6 personen die het formulier inleverden. De winnaar met slechts 3 fouten was Floor Vink. De familie Wijnands-Vink volgde met 4 fouten en Cleem Borcharding werd 3e met 5 fouten. De lijst met de juiste uitslag kunt u bezichtigen in de hal van de Zeestroom.

Inloopmiddagen

De NoVaTo-expositieruimten zijn elke woensdag- en zaterdagmiddagen geopend van 14.00 - 16.00 uur. De wisseltentoonstelling over de Zeestraat blijft tot 18 februari voor bezichtiging beschikbaar. Daarnaast kunt u fotoboeken en andere documentatie over Noordwijkerhout inzien. De vrijwilligers staan altijd gereed om u te helpen.

Foto's PR, foto 1 Zonnebloem, foto 2 familie vd Burg, foto 3,4,5 de oude Zeestraat.