Datum: 28-09-2021 - 00:23
23
jan
'15

Oud-leerlinge Regenboog en schrijfster 'Christine Ferdinand' leest voor uit eigen werk.

Op woensdag 21 januari zijn de Nationale Voorleesdagen van start gegaan. Tijdens deze dagen wordt op veel scholen voorgelezen door bekende en minder bekende Nederlanders, zo ook op De Regenboog. Oud-leerlinge van De Regenboog, schrijfster Christine Ferdinand, las voor...

uit eigen werk aan leerlingen uit groep 5 en 6.

Christine Ferdinand (pseudoniem van Savitri Ritoe) zat op De Regenboog tussen 1976 en 1984. Al op de basisschool hield ze van schrijven; vooral van spannende en fantasierijke verhalen. December 2014 is haar eerste boek verschenen: “Thomas en Julia, De valse vleerbij”.

De kinderen vonden het erg leuk om een heuse schrijfster op bezoek te krijgen. Ze luisterden ademloos naar haar. Ze vertelde wat erbij komt kijken om een boek te maken. Alle kinderen kregen een cadeautje in de vorm van een boekenlegger.

Natuurlijk vertelde ze niet hoe het boek afloopt, op het spannendste gedeelte stopte ze en nodigde de kinderen uit om het verhaal zelf uit te lezen. Dat kan nu nog alleen digitaal, maar het is de bedoeling dat het boek ook in papieren versie uit gaat komen.

Foto PR