Datum: 28-09-2021 - 00:31
22
jan
'15

De Bibliotheek leest voor tijdens de Nationale Voorleesdagen!

De Nationale Voorleesdagen (21-31 januari) zijn van start gegaan! Voorlezen is erg belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen en het is bovendien erg leuk. De Bibliotheek Bollenstreek leest tijdens de Nationale Voorleesdagen daarom voor bij verschillende kinderdagverblijven...

peuterspeelzalen en speelscholen in Noordwijkerhout en De Zilk. Er wordt voorgelezen bij De Paleistuin, Bambini, De Victor, De Duinrakkers, De Boomgaard en De Palmboom.

Het verhaal dat centraal staat is het prentenboek van het jaar 2015: Boer Boris gaat naar zee. Het boek is geschreven door Ted van Lieshout en geïllustreerd door Philip Hopman. Voorlezen gebeurt nu eens niet uit een boek, maar met behulp van een Japans vertelkastje (een kamishibai) en vertelplaten. Het is net een klein theater.

Ademloos luisteren de kinderen naar het verhaal over Boer Boris en bekijken ze de platen. Na afloop is er nog even tijd voor een spelletje. Op de onderstaande foto’s is het bezoek aan de Paleistuin te zien. Het was een erg gezellige ochtend!

De Bibliotheek Bollenstreek besteedt niet alleen aandacht aan de Nationale Voorleesdagen met deze voorleesbezoeken, er is op woensdag 28 januari om 10.00 uur ook een voorstelling in de bibliotheek van Noordwijkerhout. Het gaat om een interactieve voorstelling door Ellis Bell, speciaal voor peuters.

Via de website of bij de informatiebalie in de bibliotheek zijn kaartjes te koop. De kosten voor de voorstelling zijn € 2,50. Graag tot ziens in de bibliotheek en veel voorleesplezier tijdens de Nationale Voorleesdagen!

Voor meer informatie: www.bibliotheekbollenstreek.nl

Foto's PR