Datum: 26-10-2021 - 22:19
22
jan
'15

Eigenaar Oosterduinse Meer Xella verwijt gemeente wat ze zelf nalaten.

In de commissie Ruimte en Wonen kwam op woensdagavond een ingezonden brief ter tafel van de firma Xella Kalkzandsteenfabriek Van Herwaarden B.V. de eigenaar van het water en sommige gronden van het Oosterduinse Meer. Uit de brief blijkt dat men verbolgen is over het feit...

dat de eigenaar Xella de afgelopen jaren op 'geen enkel wijze' door de gemeente betrokken is, bij de totstandkoming van het kader van de vaststelling van het bestemmingsplan Oosterduinse Meer door de gemeenteraad in 2014.

De heer de Kleer van NZLokaal wilde graag op de brief reageren of de gemeente hier een flinke steek heeft laten vallen in de communicatie naar dit bedrijf toe, want dan zouden we in de communicatie vanuit de gemeente naar wie dan ook verder zijn in plaats van dichterbij. Graag zou hij zien dat wethouder De Jong in contact treed met het bedrijf om alle plooien glad te strijken en in een volgende vergadering daar dan verslag van te doen.

Wethouder De Jong wilde niet wachten op de volgende vergadering en had zijn reactie op de brief al klaar staan. Het college vond het wel een buitengewoon vervelende brief geschreven door de advocaten van Xella en zullen hem dan ook zeker op gepaste wijze gaan beantwoorden. De brief is afgelopen week zelfs gepubliceerd in de plaatselijke krant.

Wethouder De Jong gaf aan dat er op 9 november 2014 zelfs nog gesproken is met Xella en waarbij de visie op het Oosterduinse Meer met hen is besproken. Het bedrijf reageerde toen positief en waren er geen misverstanden onderling.

Licht geïrriteerd gaf de wethouder aan dat er al vanaf juli 2012 met het bedrijf gecorrespondeerd wordt over de plannen met het Oosterduinse Meer. Helaas wordt daar door het bedrijf vaak zelf niet op gereageerd. Zelfs de laatste brief van de gemeente aan het bedrijf in begin januari 2015 om te praten over de plannen van een eventueel aan te leggen wandelpad langs het meer worden door Xella niet beantwoord.

Dus is het college buitengewoon verbaasd over de ingezonden brief en ook een beetje ontsteld dat de brief op deze wijze door de krant werd gepubliceerd. Het college gaat wederom netjes op de brief antwoorden en dan hoopt het college daar wel eens antwoord op te krijgen van Xella.