Datum: 03-06-2020 - 04:27
18
jan
'15

All you need is Boerenkool! Robert T. Brink presenteert Boerin 'Snaad' en haar Boer 'Koos'. (foto's+update filmpje)

Tijdens het Boerenmatinee, dat afgelopen zondagmiddag plaatsvond in Café van der Geest heeft het 40ste Boerenpaar hun verloving aangekondigd. Nadat vorig jaar het matinee al zeer succesvol had plaatsgevonden in Café van der Geest is ook dit jaar dit de plaats waar dit grote feest...

mocht plaatsvinden. En wederom was er een spectaculaire manier om de nieuwe Boerin met haar boer bekend te maken gekozen. Heel het dorp heeft het er dagen over gehad.

Het traditionele stuntje bleek al ruim een week aan de gang. Menig Noordwijkerhouter heeft het er al met vrienden, familie of bekende over gehad. Wie ging toch in op de vraag van Robert T. Brink om Boer of Boerin te worden tijdens dit mooie carnavalsseizoen.

In diverse filmpjes die te zien waren op Blik Op Noordwijkerhout kwamen prominente Noordwijkerhouters voorbij, maar telkens viste Robert achter het net. Maar afgelopen zondag werd dus bekend wie uiteindelijk de nieuwe Boerin zal worden en wie zij als Boer heeft gevraagd om samen het nieuwe boeren bruidspaar der Kaninefaaten te vormen.

Tijdens het massaal door de boeren Noortukkerhouters bezochte matinee werden de diverse filmpjes gedurende de middag nogmaals getoond. In ieder filmpje werd een bekende Noordwijkerhouter door Robert bezocht en gevraagd om Boer of Boerin te worden, echter kreeg Robert telkens nul op het rekest.

Maar tijdens het matinee bleek dat Robert nog steeds die echte koppelaar van weleer is en is het hem gelukt om een prachtig nieuw boeren paar te vinden. Geïntroduceerd door een laatste filmpje waarin Robert het stel uit de love limousine laat komen en voorstelt, kwam de Boerin door het publiek naar het podium en kan zij dan eindelijk zich bekend maken....

Het was Sandy de Groot. En niet lang erna stelde zij haar Boer voor. Het bleek niemand minder dan Jacco van Wieringen. Samen maakten zij oertrots hun getuigen bekend:

Boerin: Boerin Snaad van Jan van Keeje van ’s Gravendamseweg tot Braambos
Alias: Sandy de Groot

Boer: Boer Koos van Jan van Koos van Alchemilla tot an de Pilarenlaan
Alias: Jacco van Wieringen

Getuige Boerin: Keetje van Piet tot Piet Gijs
Alias: Kitty Warmerdam

Getuige Boer: Per van Piet van Peep de Pierus
Alias: Perry van den Burg


Boerin Snaad is natuurlijk een echte bekende boerin in Noordwijkerhout. Zij is ontzettend sportief en actief bij o.a. Zwemvereniging Noordwijkerhout, Action4vitality en natuurlijk VVSB. Daar is zij o.a. Leeftijd coördinator meisjes en zit zij in de activiteitencommissie. Maar een van de leukste activiteiten blijft de kantinedienst natuurlijk. Naast sportief is Boerin Snaad ook op menig carnavalsfeestje te vinden en bekend bij menig Kokkerhouter.

Haar Boer is ook al zo’n sportieve boer als zijn Boerin door actief te zijn bij Tespelduyn, VVSB en Action4Vitality. Hij was zeer verrast dat het nu toch zo ver is gekomen dat een jarenlange afspraak om ooit boerenpaar te worden met Boerin Snaad daadwerkelijk waarheid wordt.

Hij wist dan ook niet hoe snel hij ja moest zeggen op het verzoek van zijn Boerin. Ongetwijfeld zal ook dit 40ste boerenpaar hun boerenstulpje, wel weer vinden in het knotsgekke Boeren Kokkerhout!

Ook zijn ze erg blij met hun getuigen Boerin Keetje en Boer Per. Getuige Keetje maakt het sportieve karakter van dit Boerenjaar compleet als lid van Badminton Klub Noordwijkerhout, BC Hillegom en ZV Noordwijkerhout, waarnaast zij nog graag een eind gaat hardlopen en als het even kan een stukje skiën. Als goede vriendin van Boerin Snaad is zij zeer vereerd om getuige te zijn tijdens deze mooie boerenbruiloft.

Getuige Per doet door te wielrennen, mountainbiken en schaatsen niet onder voor getuige Keetje en Boerin Snaad en Boer Koos. Doordat zijn moeder nog boerin is geweest met de schoonvader van Boer Koos, is Getuige Per dan ook een perfecte getuige om dit paar te helpen tijdens de komende weken richting de Boerenbruiloft.

De komende tijd zullen zij het kersverse bruidspaar trakteren op een paar leuke verrassingen! Of zullen ze toch nog hun best moeten doen om het boerenbruidspaar alle beproevingen te laten doorstaan die samengaan met deze (B)oergezellige trouwerij?

Op het Boerenmatinee waren Prins Valentijn, zijn Prinses Baccara en hun gevolg natuurlijk de eerste die het Boerenpaar konden feliciteren met hun verloving. Daarna werd het oergezellige Boerenfeest in volle gang voortgezet om de aangekondigde verloving te vieren.

De datum voor de Boerenbruiloft is reeds vastgesteld op maandag 16 februari 2014. Het boerenhuwelijk zal gesloten worden door op dat moment de allerhoogste man in Noortukkerhout: Prins Valentijn, onder toeziend oog van zijn Prinses Baccara, hun adjudanten en hun Raad van Elf.

Op deze dag zal een stoet met de boerenbevolking van Kokkerhout van de residentie naar het gemeentehuis trekken om aanwezig te zijn bij de traditionele Boerenhuwelijks voltrekking. Daarna zal de stoet door de straten van Kokkerhout naar de Schelft trekken om daar met alle bruiloftsgasten, inclusief de bekende heerlijke boerenkool met worst, een geweldig bruiloftsfeest te vieren.

Voor de boerenbruiloft zijn kaarten verkrijgbaar à 7 Euro via de voorverkoop van de Kaninefaaten, voor iedere bezoeker dient een kaart getoond te worden bij de ingang.

Maar voordat het allemaal zover is zullen de getuigen het nieuwe Boerenpaar goed in de gaten moeten houden. Ze zullen moeten nagaan of het paar klaar is om zich onecht in de echt te laten verbinden! Blijf dus de kranten en de Kaninefaaten site, www.kaninefaaten.nl goed volgen voor het laatste hete Boerenpaar nieuws!

Contact Boerenkool Commissie:
Jan Passchier, Havenstraat 39, tel 06-30774520

Foto's BON. (later meer foto's bij JP, klik hier)

Update BON: klik hier voor het filmpje van de bekendmaking
.