Datum: 27-09-2022 - 00:25
15
jan
'15

Inschrijving Duurzaamheidsprijs Bollenstreek 2015 van start.

De inschrijving voor de Duurzaamheidsprijs Bollenstreek 2015 is geopend. Bedrijven uit de Bollenstreek die iets bijzonders doen op het gebied van duurzaamheid worden uitgedaagd zich in te schrijven. Dat kan tot 9 februari. En dit jaar is er een extra dimensie: je kan ook het bedrijf...

van een ander nomineren.

Alle bedrijven in de Bollenstreek die bewust een duurzame keuze hebben gemaakt in het bedrijfsproces maken kans op de prijs. Dat betekent dat je niet het meest duurzame bedrijf van de streek hoeft te zijn – hoewel je dan natuurlijk wel over de hele linie punten scoort.

De onderdelen die worden beoordeeld zijn: People (het menselijke aspect in de bedrijfsvoering), Planet (het effect van de duurzame maatregelen op de omgeving), Profit (welke maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt het bedrijf), Innovatie (een idee dat breed overgenomen kan worden) en hoe draagt het bedrijf zijn duurzaamheid uit.

Het is natuurlijk een hele stap om van jezelf te zeggen dat je duurzaam bent, want een goed ondernemer is altijd kritisch op zichzelf. Daarom is het dit jaar ook mogelijk om een ander bedrijf te nomineren. Want het is altijd leuk als een ander jou een complimentje geeft.

Kijk snel op de website www.duurzaamheidsprijsbollenstreek.nl en schrijf je in of nomineer een ander.

De Duurzaamheidsprijs Bollenstreek wordt alweer voor de zesde keer georganiseerd door de gemeenten Lisse, Hillegom, Noorwijkerhout, Teylingen en Noordwijk. De prijs is in het leven geroepen om duurzame ontwikkelingen en investeringen in de streek zichtbaar te maken en ondernemers in het zonnetje te zetten.

Er worden drie prijzen uitgereikt. Allereerst de vakjuryprijs van € 1500, die alweer voor het derde jaar wordt gesponsord door AkzoNobel. In 2014 ging deze prijs naar St(r)andplaats Nederzandt uit Noordwijk vanwege de grote sociale betrokkenheid en bijzondere wijze om met restafval om te gaan.

De publieksprijs wordt als ieder jaar via Facebook uitgevochten. De prijs van € 500 wordt gesponsord door EcoTap laadzuilen, die zich op deze wijze ook al voor het derde jaar aan de Duurzaamheidsprijs verbinden. Vorig jaar is de prijs gewonnen door RaabKarcher uit Hillegom, die zo’n 500 stemmen via Facebook wist binnen te slepen en een bereik van bijna 10.000 haalde.

En ten derde is er de aanmoedigingsprijs, voor een initiatief dat op veel sympathie kan rekenen. Deze prijs wordt gesponsord door SERCOM, die vorig jaar voor de eerste keer deze prijs uitreikte aan JUB uit Noordwijkerhout voor het Blije Bijenmengsel dat dit bollenbedrijf op de markt zet.

De uitreiking van de prijs is dit jaar op vrijdag 27 maart, bij Kasteel Keukenhof. Kijk ook op facebook.com/duurzaamheidsprijsbollenstreek en laat daar straks je stem achter voor het bedrijf dat volgens jou moet winnen. Samen werken aan de toekomst van de Bollenstreek.

 

Duurzaamheidsprijs