Datum: 05-06-2020 - 20:13
15
jan
'15

Nicole Nederstigt met pomponteam Nederlands Kampioen Twirl.

In de Topsporthal van Almere vond in het weekeinde van 10 en 11 januari het NK twirl plaats. Voor Twirlvereniging KNA Noordwijk stond voor Lynn v.d. Zanden, Hilde Heemskerk, Brendan Blokzijl en Dominique de Bruijn de tweede ronde van de diverse onderdelen op...

het programma. Het senior twirlteam met Nienke Dedding, Brechtje Bootsma, Jolanda Duindam, Anne Bierman, Jessica Knot en de Noordwijkerhoutse Nicole Nederstigt zette hun beste routine van het jaar op de vloer en kwamen tot een wel verdiende vijfde plaats in de gecombineerde advance en intermediate klasse.

Hilde Heemskerk is Nederlands kampioen junior intermediate geworden met haar prachtig uitgevoerde ritmische dance. Constance Tjen en Brecht Bootsma eindigde met hun dance optredens binnen de top 15.

Tijdens dit weekeinde kunnen de deelnemers in de kampioensklasse een WK afvaardiging verdienen als ze een podiumplek behalen bij de solo onderdelen. In deze advance klasse zijn de verschillen tussen de deelnemers zo klein, dat tijdens de prijsuitreiking de spanning voelbaar is.

Bij de junior heren waren zaterdag de eerste WK tickets te verdelen. Brendan Blokzijl zette een nagenoeg perfecte routine neer van zijn 1 baton en werd hiermee derde.

Op zondag werd Brechtje Bootsma op het onderdeel 2 baton Nederlands Kampioen bij de junioren intermediate, ze zette een super goede routine neer. Brecht pakte ook nog een derde plaats mee op de 1 baton. Jolanda Duindam en Jessica Knot zetten beide een prachtige dance neer bij de senior intermediate en klommen beide een paar plaatsen omhoog.

Nienke Dedding en Jessica Knot hun 1 baton was een pracht van een routine, maar ook in de top 15 bij de intermediate zijn de tegenstandsters erg aan elkaar gewaagd.

KNA kwam met vijf bronzen plakken uit de strijd in de kampioensklasse, zij vertegenwoordigen KNA op het komende WK. Deze zijn gewonnen door: Lynn v.d. Zanden X-strut juvenile, Hilde Heemskerk X-strut junior, Brendan Blokzijl 1 baton en dance junior en Dominique de Bruijn op het onderdeel 2-baton bij de senioren.

Lynn en Dominique zijn beide op het onderdeel dance vierde geworden en zijn daarmee reserve bij de juvenile en senioren. Daarnaast zijn er een aantal KNA-ers ingestroomd bij andere groepen.

De Noordwijkerhoutse Nicole Nederstigt en Hilde Heemskerk werden Nederlands kampioen in het 32-koppige pomponteam van Alkmaar. Brechtje Bootsma en Nienke Dedding gaan mee naar het WK door deelname aan het Parade Corps van Voorhout.

Het WK wordt dit jaar rond het paasweekeinde in Italië gehouden. Om zo goed mogelijk voorbereid de vloer op te gaan, wordt er na dit weekeinde een proces in werking gesteld. Via extra bondstrainingen en wedstrijden worden de WK deelnemers klaargestoomd onder toeziend oog van de bondscoach en assistent.

Deze worden bijgestaan door internationale juryleden die samen met de deelnemers en eigen trainsters de puntjes op de i gaan zetten.

Heb je interesse voor deze wedstrijdsport kom kijken in de prachtige nieuwe sporthal achter het Northgo College in Noordwijk. We trainen daar elke maandag en vrijdag van 17.00 uur tot 20.00 uur of bezoek onze website www.knanoordwijk.nl.

Foto PR