Datum: 25-09-2023 - 01:51
12
jan
'15

Nieuwe plannen gepresenteerd voor Sportpark De Boekhorst.

Sportpark de Boekhorst, de thuishaven van voetbalclub VVSB, handbalvereniging Northa en Tennisvereniging De Boekhorst, gaat flink op de schop. Het college doet een voorstel naar de Gemeenteraad waarbij men vijf varianten presenteert, de voorkeur van het college gaat naar variant vijf...

In variant 5 komen de volgende plannen naar voren:
Het vernieuwde sportpark krijgt straks een hele nieuwe entree via de nieuwe rondweg tegenover de brandweerkazerne via een nieuw aan te leggen rotonde aan de Herenweg. Via de nieuwe rondweg, van de Langevelderweg naar de Herenweg, komt men op het nieuwe parkeerterrein van het compleet nieuw ingerichte sportpark. Waar in het midden van het terrein de kantine, kleedkamers en diverse opslagruimtes en de voorgestelde verhuizing van De Schelft komen.

Naast het huidige eerste voetbalveld komt op de plek waar nu nog de entree is ook nog een extra voetbalveld. In totaal krijgt VVSB in het voorstel nu zes voetbalvelden, waarvan drie kunstgrasvelden. Handbalvereniging Northa krijgt gezien het aantal leden van de club nog maar één handbalveld. De tennisvereniging krijgt vijf nieuwe gravelbanen en deze worden iets verplaatst op het sportpark om ruimte te kunnen maken voor het extra voetbalveld.

Er is al geregeld overleg geweest met de drie verenigingen (en ook Optisport) die enthousiast zijn over de nieuwe plannen. Wel willen Tennisvereniging De Boekhorst en VVSB een eigen kantine en Northa wil graag alles in de nieuwe sporthal hebben. Volgens de Gemeente is de bouwkundige houdbaarheid van de Schelft tot 2018, maar het contract met Optisport loopt nog wel tot 2023.

Het zwembad in De Schelft trekt te weinig bezoekers om in dit formaat te blijven bestaan. Als men toch voor een nieuw zwembad kiest dan zal hij er wel in afgeslankte vorm gaan komen, die beslissing is de komende tijd ook aan de politiek.

Op de grond van de dan verplaatste Schelft kunnen straks huizen komen die met de opbrengsten daarvan een bijdrage kunnen leveren voor het realiseren van het vernieuwde sportpark. De plannen van het college moet nog uitgebreid besproken gaan worden in de commissievergadering van Ruimte en Wonen en dan later ook nog goedgekeurd worden door de Gemeenteraad. De commissievergadering is op woensdag 21 januari in het gemeentehuis.

U kunt de plannen uitgebreid bekijken op de website van de Gemeente Noordwijkerhout bij punt 9. (klik hier)