Datum: 02-10-2023 - 16:39
11
jan
'15

Tulpkabouters geven volwaardig carnavalsfeessie. (58 foto's)

Ze begonnen een beetje schoorvoetend met een bescheiden aankondiging dat er op het Liedfestival, een heuse Prins en Prinses gepresenteerd zou worden door de Tulpkabouters. Het Liedfestival werd dan wel niet gewonnen, maar de volle aandacht kregen Prins Tulpie en Prinses Ferrari wel bij...

hun eerste optreden voor het Kokkerhoutse publiek. En dat smaakte naar meer dus werden er plannen gesmeed voor een groots eigen carnavalsfeessie, want ja dat past bij een echte carnavalsvereniging.

Gisteravond was het dan zover, een beetje zenuwachtig waren ze wel die Tulpkabouters. Want ja er waren wel delegaties van de 'sinds kort' bevriende carnavalsverenigingen uit het Kokkerhoutse uitgenodigd, maar ja zouden ze ook komen???

Maar gelukkig was daar Prins Valentijn en Prinses Baccara met een groot gevolg aan leden van de Raad van Elf van de Kaninefaaten en waren de Keiebijters vertegenwoordigd met Prins Stone en Prinses Jagger, een volledige Raad van Elf en zelfs de boerenblaaskapel De Keietoeters was opgetrommeld om het eerste carnavalsfeessie van de Tulpkabouters mede te doen slagen.

Er werden op het podium over en weer cadeautjes uitgewisseld en natuurlijk werd aan de Tulpkabouters, door de 2 ervaren carnavalsverenigingen, uitgelegd hoe je echt carnavalsfeesie moet vieren.

Dat doe je met een alaaf (werd niet helemaal gesnapt, zie foto met Prins Tulpie), de Noordwijkerhoutse wals (ging goed), een hoop confetti (door raadslid van Schie van de Kaninefaaten) en een heuse polonaise onder leiding van de Keietoeters (moeten ze nog iets langer volhouden die raadsleden van de Tulpkabouters).

Maar wat de Tulpkabouters in ieder geval begrepen hadden is dat je op een carnavalsfeessie met dansmariekes voor de dag moet komen. Op klanken van Cotton eye Joe kregen de vier Tulpkabouters-dansmariekes zelfs het aanwezige publiek in beweging.

Al met al gaven de Tulpkabouters gisteravond een volwaardig carnavalsfeessie en gaan we nog veel van deze jonge carnavalisten horen op het komende carnaval. Ze zijn er klaar voor die Tulpkabouters!

58 foto's BON.