Datum: 27-10-2021 - 00:12
10
jan
'15

Wisseltentoonstelling bij NoVaTo met als onderwerp 'de Zeestraat'.

De stichting Noordwijkerhout Van Toen heeft een nieuwe wisseltentoonstelling samengesteld. Vanaf woensdag 21 januari is deze gedurende een maand in de Zeestroom aan de Hoogstraat 58a te bekijken. De tentoonstelling heeft ‘de Zeestraat’ als onderwerp. Deze oude straat komt...

onder diverse namen voor op oude kaarten. Veel oude bekende, maar nu verdwenen bedrijven zijn hier gevestigd geweest. Denk aan namen als Willemse, Hensbergen, de Vroomen, Vink of Geerlings en dan hebben we het hier alleen nog over de eerste 100 meter van de Zeestraat.

De NoVaTo-bode.
In januari komt ook weer een NoVaTo-bode uit. Zoals u van NoVaTo gewend bent is het onderwerp van de bode dezelfde als de wisseltentoonstelling. Sympathisanten van NoVaTo kunnen de 21e hun nieuwe bode in de Zeestroom ophalen.

Bent u niet in de gelegenheid om langs te komen, dan vindt u de bode na deze datum in uw brievenbus. Wilt u de bode ook ontvangen, dan kunt u sympathisant worden. U vindt informatie hierover op de website www.noordwijkerhoutvantoen.nl of kom langs in de Zeestroom en schrijf u in. De bodes zijn ook los verkrijgbaar.

Tweede Wereldoorlog
Dit jaar is het 70 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog beëindigd werd. NoVaTo wil dit herdenken in een tentoonstelling. Daarnaast zijn onze vrijwilligers druk bezig met voorbereiden van presentaties over Noordwijkerhout gedurende WOII.

 

NoVaTo is voor deze activiteiten nog op zoek naar voorwerpen, documenten, foto’s, ervaringen en ander materiaal welke gaan over Noordwijkerhout en zijn inwoners gedurende WOII.

Inloopdagen

Naast de maandelijkse wisseltentoonstelling is er een vaste expositie in de Zeestroom aanwezig. Ook zijn er fotoboeken en andere uitgaven over Noordwijkerhout beschikbaar voor raadpleging of om gewoon door te nemen.

De genealogiegroep, onder leiding van Bert Hogervorst, is elke woensdag beschikbaar om uw vragen over uw voorouders te beantwoorden. De NoVaTo-ruimten zijn op woensdag en zaterdag geopend van 14.00 – 16.00 uur voor bezoek, waarbij de vrijwilligers u graag helpen bij eventueel vragen.

Foto PR.