Datum: 17-10-2021 - 20:55
07
jan
'15

Nieuw kunstwerk staat weer op zijn plek.

Onlangs werden drie nieuwe kunstwerken feestelijk onthuld en waren ze op openbare toegankelijke plekken in ons dorp voor iedereen te bewonderen. Tenminste op eentje na weer dan. Het monumentale kunstwerk ‘De Rode Zon’ op de rotonde bij College Leeuwenhorst...

moest tijdelijk weer worden verwijderd. Het kunstwerk van Jos Hachmang werd van zijn plek gehaald om de constructie te verstevigen en dat is nu voor elkaar.

Vandaag woensdagmiddag staat hij weer op zijn plekkie en laten we hopen dat het kunstwerk menige storm zal gaan overleven. Op dit moment wordt hij nog wat ondersteund om waarschijnlijk het beton te laten uitharden.

Jos Hachmang wil met zijn intrigerende en verstilde beeld ‘De Rode Zon’ de relatie tussen Hirado (Japan) en Noordwijkerhout onderstrepen. De sculptuur bestaat uit vier rode, raketvormige kegels. De hoek van de drager van de kegels loopt parallel aan een denkbeeldige lijn.

“Als je deze lijn dwars door de aarde zou trekken, kom je precies uit in het Japanse Hirado. Dit heb ik uit laten rekenen door de ESA in Noordwijk, en het moet kloppen”, aldus Jos Hachmang.

Foto's PR waarvoor onze dank.