Datum: 17-01-2022 - 11:50
03
jan
'15

Nieuwjaarsduik 2015 strand Langevelderslag en Noordwijk! (foto update 3)

2015 is van start gegaan waarbij er op nieuwjaarsdag een leuke traditie plaatsvindt en dat is een Nieuwjaarsduik nemen in zee. Noordwijkerhouters zijn daar ook voor te porren en doken met zijn allen bij de 'badplaats' Noordwijk het ijskoude water in. Ondanks een buitentemperatuur van 5 graden...

en een straf windje, was een duik in de koude zee toch nog redelijk te doen volgens de deelnemers. En zo renden rond de duizend deelnemers, waarvan een aantal dorpsgenoten, wederom stoer het ijskoude water in en de foto's geven het bewijs.

Op de eerste twee foto's staat oud-Noordwijkerhoutse Franny Slingerland, zij dook met nog aantal mensen het koude zeewater in en konden zo geld binnen halen voor haar Stichting Franniez.

Stichting Franniez
"Waarom is er geen spaarsysteem voor kinderen met een chronische ziekte?” Dat was de vraag die oud-Noordwijkerhoutse Franny, kinderverpleegkundige, zich bijna dagelijks stelde voor zij met dit project begon. Onverdraagzaam vond ze het. Voor kinderen met kanker is er de Kanjerketting. Voor kinderen met een hartafwijking is er de TikkieRing en voor het chronisch zieke kind was er niets.

Vandaar haar initiatief om ook voor deze kinderen 'iets' te ontwikkelen. Uit verschillende hoeken heeft zij een groep vrijwilligers bij elkaar gebracht die dit project willen realiseren. Praktijkmensen zoals kinderverpleegkundigen, pedagogisch medewerkers, organisatoren uit het bedrijfsleven en creatief- en industrieel ontwerpers maken inmiddels deel uit van het 'team Franniez'. Klik hier voor meer informatie.

Langevelderslag:
Rond de klok van 15.00 uur op nieuwjaarsdag doken ook nog 'diehards' de koude zee in bij de Langevelderslag. We geven u hierbij een update met linkjes waar nog veel meer foto's te bekijken zijn.

1-1 > Foto's in Noordwijk (in de fotogalerij): redactie BON.

3-1 > Klik hier voor de foto's strand Langevelderslag > JP/Snapshot

3-1 > Klik hier voor de foto's strand Noordwijk (Edukans) > door Blik Op Noordwijk.

1-1 > Klik hier voor de foto's strand Noordwijk > door Blik Op Noordwijk.

1-1 > Klik hier voor de foto's strand Noordwijk > door 112-bollenstreek.