Datum: 25-09-2020 - 18:43
29
dec
'14

ODI speelt leuk stuk voor kinderen.

Op 17, 24 en 25 januari in De Schelft in Noordwijkerhout en op 1 februari in het Fioretti College in Hillegom speelt toneelvereniging ODI het humoristische en spannende stuk voor kinderen 'het spookt op Ravenstein' voor kinderen vanaf 5 jaar. Het stuk begint steeds om 14:00 uur....

Het stuk is geschreven door Rob Maayen en de regie is in handen van Jasja Bühler.

Bella Van Ravenstein en haar man Koos de Hoop runnen een hotel genaamd slot Ravenstein wat al jaren lang familiebezit is. De zaken gaan echter niet zo goed, het slot heeft achterstallig onderhoud en de rekeningen kunnen niet betaald worden.

Verder schijnen er in de nacht steevast 2 spoken rond te dwalen namelijk de geest van de verdrietige gravin Annabella en die van de wrede Spaanse officier Don Fernando Alatriste. Deze spoken zullen pas rust vinden als de zegelring, die naar de schat van Ravenstein verwijst, gevonden is.

Dat het hotel niet goed loopt is ook niet ongemerkt gebleven bij twee gemene projectontwikkelaars, Willemijn Woeker en Simon Schraper,  deze willen het kasteel graag overnemen om hun grootse plannen te realiseren. Ze worden weggestuurd de en willen wraak nemen.

Op een dag nemen de vreemde gasten Dorothea en Roderick Van Duitenbergh hun intrek in het hotel. Mevrouw Van Duitenbergh laat haar kostbare diamanten halssnoer opbergen in de kluis. Als het nacht is breken Willemijn en Simon in om de boel flink in de war te sturen.

Ze stelen het halssnoer maar worden betrapt door Don Fernando. Er volgt een wilde strijd om het sieraad in bezit te krijgen. Ook Dorothea en Roderick mengen zich later onverwacht in het gevecht. Het blijft tot het laatste moment spannend wie het dure halssnoer zal veroveren.

Als de rust is weergekeerd ontmoet Dirkje (het neefje van Bella en Koos) de gravin Annabella. Als blijk van vertrouwen geeft ze hem een raadselachtige aanwijzing om de verdwenen zegelring en het verloren familiefortuin op te sporen. De vraag is natuurlijk of dit hem gaat lukken.  

Kaarten en kleurplaatwedstrijd
Kaartjes zijn vanaf nu voor 4 euro (5 euro aan de zaal) verkrijgbaar bij boekhandel Wagenaar& van Halem en de VVV in Noordwijkerhout, bij M-kappers in De Zilk en bij drogisterij Letschert in Hillegom. Ook via www.toneelverenigingodi.nl zijn kaarten te reserveren.

Aan dit stuk is ook een kleurplatenwedstrijd verbonden waarbij er in diverse leeftijdscategorieën leuke prijsjes te winnen zijn voor wie de kleurplaat meeneemt naar de voorstelling. De kleurplaat is gratis af te halen bij de diverse bibliotheken in de Bollenstreek, bij de VVV in Noordwijkerhout en te downloaden van de website van ODI.

Foto's PR