Datum: 01-06-2023 - 18:09
21
dec
'14

Introductie Arriva Gemakskaarten en Kids4Nix in Zuid-Holland.

Op 1 januari 2015 introduceert Arriva in de hele provincie Zuid-Holland de Gemakskaart. Een losse buskaart die gewoon bij de buschauffeur te koop is. Daarmee speelt de vervoerder in op de wensen van reizigers die geen OV-chipkaart hebben. Met een Gemakskaart mag een enkele reis...

worden gemaakt waarbinnen één overstap is toegestaan. De Gemakskaart geldt zowel in de daluren als tijdens de spits, in de stads- en streekbussen, R-Net-bussen en Qliners. De prijs van de Gemakskaart varieert tussen de € 2,00 en € 10,50, afhankelijk van de afstand die gereisd wordt. Wie vooraf een prijsindicatie wil, kan kijken op arriva.nl/lossekaarten.

2-voor-1 actie
Om reizigers te laten kennismaken met de Gemakskaarten, houdt Arriva de hele maand januari een 2-voor-1 actie. Ieder weekend mogen dan twee personen op één Gemakskaart reizen.

En Kids4Nix!
Daarnaast maakt Arriva het reizen met kinderen voordeliger. In het weekend en op officiële feestdagen, maar ook op alle doordeweekse dagen na 9.00 uur mag een betalende volwassene (maximaal) drie kinderen in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar gratis meenemen in de stads- en streekbussen, R-net-bussen en Qliners van Arriva.

Kids4Nix geldt voor een groep van (maximaal) acht personen; bijvoorbeeld twee volwassenen met zes kinderen. Kinderen tot vier jaar reizen altijd al gratis mee.