Datum: 28-05-2023 - 04:41
20
dec
'14

Sfeervolle Lichtjesavond in Noordwijkerhout. (48 foto's)

Vrijdagavond 19 december was er wederom een sfeervolle Lichtjeskoopavond zo vlak voor Kerstmis in Noordwijkerhout. De Lichtjesavond is al een aantal jaren een zeer gezellige vrijdagavond activiteit verzorgd door de winkeliers, de politiek, muzikale dorpsgenoten en veel andere vrijwilligers...

Het centrum van Noordwijkerhout was (gelukkig droog) ondergedompeld in kerstsfeer, met kaarsjes, fakkels en vuurkorven veranderden het centrum in een gezellige kerstbeleving.

Lichtjesavond is al sinds 1996 een uniek sfeervolle avond, waar dorpsgenoten elkaar ontmoeten en elkaar de beste wensen geven. Winkeliers trakteerden het publiek op lekkere dingen, een glaasje glühwein bij Vink Multimedia en warme chocolademelk in de Witte Kerk.

Op de Steeg, op het terras van het Feest van Harry bij de Witte Kerk, deelden Burgemeester Goedhart en de wethouders de Jong en Gotink erwtensoep met worst uit.

Er klonk ook veelvuldig sfeervolle muziek in het centrum van het dorp, onder andere verzorgd door Popkoor Bloom en kinderkoor de Schalmei in de Witte Kerk.

The Looters speelden en zongen een gezellig Jazzy kerstrepertoire op het terras van het Wapen van Noordwijkerhout. Goede doelen presenteerden zich, zoals de Roparunners.

Scoutinggroepen stookte voor Restaurant Hudson de vuurtjes hoog op zodat iedereen er zich kon aan warmen.

De beweegcoaches van 'Noordwijkerhout in Beweging' hadden in samenwerking met de wandelsportaanbieders een avond wandeltocht georganiseerd en zij wandelden met 25 deelnemers rond 19.00 uur het winkelcentrum binnen.

Bij Suzanne's Feestshop onthulde de jubilerende 55-jarige carnavalsvereniging De Kaninefaaten een speciaal ingerichte jubileumetalage.

Prins Valentijn en Prinses Baccara kregen samen met Prins Piero en Prinses Pearl van de Babyfaaten, de eer om de etalage te ontdoen van de feestelijke verpakking.

In de etalage staat onder andere een klok die per dag aan het aftellen is, gisteren was het nog maar 55 dagen tot aan het carnaval.

Foto's BON