Datum: 04-12-2021 - 11:47
15
dec
'14

Veld en kantine VV van Nispen 'Rondom vol'.

Rondom vol…. stond het veld van Nispen met supporters uit de streek maar vooral uit Hillegom en de Zilk op zondag 14 december. Dat is toch waar elke club van droomt, deze ambiance, zoveel enthousiasme en positiviteit onder een heerlijk zonnetje. God moet een Zilker zijn. Een heuse...

bollenstreekstreek derby stond er op het programma, SV Hillegom en VV van Nispen uit de Zilk, de nummers 1 en 2 van de ranglijst.

Zij speelden de laatste wedstrijd van 2014 op het terrein van Sportpark Wassenaar. Weken was er gewerkt aan de organisatie en een prachtig programma. Drie keer een half uur werd er gespeeld op halve velden door de veteranen van beide clubs. Het ging om het weerzien en niet om het resultaat.

Na deze wedstrijden kregen deze mannen een lunch aangeboden en konden er onder het genot van een biertje ouwe koeien uit de sloot gehaald worden en sterke verhalen worden verteld. Uiteraard volgde ook een voor wedstrijd voor de jeugd. Maar waar iedereen op wachtte was op de klok van 14:00 uur.

De matadors kwamen het veld op onder het geluid van vuurwerk, rookpotten en luid applaus van het massaal toegestroomde publiek. Een volle tribune en rondom het veld stond het vele mee levende publiek mannetje aan mannetje. De  wedstrijd werd er een met veel spanning.

De eerste helft was SV Hillegom de bovenliggende partij. Helaas moest Dennis Meiland van Van Nispen al na een kwartier het veld op een brancard verlaten. Een blessure aan zijn knie. Jammer…… In de rust kon iedereen een versnapering verkrijgen op diverse punten van  het sportpark.

De tweede helft was van Nispen veel beter dan de eerste helft. Het publiek bleef tot het eind gespannen toe kijken want het tij kon nog steeds gekeerd worden maar helaas konden ze de 0-1 uit de eerste helft niet ombuigen naar een gelijk spel.

Onder de klanken van de ouderwetse Voetbalmars van de Marinierskapel en met zicht op de nieuwe kantine vertrokken vele aanwezigen  een van de  laatste keren naar vertrouwde kantine. De perfecte organisatie zorgde ervoor dat het vele vele publiek er allemaal in kon en op diverse plekken een natje konden halen.

 

Het Feestbeest Jerick zorgde voor nog meer sfeer en de plafondplaten konden weer verwijderd worden. Tot het eind van de middag was het volle bak en met veel voldoening maar ook met weemoed kan worden teruggedacht aan deze zeer speciale middag in de geschiedenis van VV van Nispen.

Foto's PR