Datum: 16-09-2021 - 21:22
15
dec
'14

De Dierenhoeve weer geopend voor bezoekers.

De afgelopen weken is de kinder- en zorgboerderij De Dierenhoeve gesloten geweest voor bezoekers, dit in verband met de vogelgriep die onder andere werd vastgesteld in het Zuid-Hollandse Ter Aar en Zoeterwoude. Op 14 december heeft het Ministerie van EZ bekend gemaakt...

dat de maatregelen rondom de vogelgriep verder versoepeld worden. De afgelopen 14 dagen zijn geen nieuwe besmettingen met vogelgriep vastgesteld.

Voor heel Nederland, met uitzondering van de toezichtsgebieden, gelden daarom vanaf maandag 15 december dezelfde maatregelen. U kunt dus vanaf vandaag weer een bezoekje brengen aan de zorg- en kinderboerderij De Dierenhoeve.

Voor de rest van Nederland geldt dat er geen specifieke regio-indeling meer gehanteerd wordt. Wel blijven de maatregelen in stand die er voor moeten zorgen dat bij een introductie van het vogelgriepvirus op een commercieel pluimveebedrijf deze niet verder verspreid worden.

Denk hierbij aan hygiëneprotocollen en klinische controles bij afvoer van kippen en eenden. Om de insleep van vogelgriep in de pluimveestallen te voorkomen, blijft het treffen van strenge hygiënemaatregelen door pluimveebedrijven noodzakelijk.