Datum: 08-08-2020 - 02:31
11
dec
'14

Asbest dakplaten verwijderd van voormalig tuinhuis De Speelakker.

Afgelopen dagen heeft men een start gemaakt met het slopen van het voormalige onderkomen van de waterspeeltuin De Speelakker. In verband met de geplande nieuwbouw op die plek van Het Raamwerk, diende De Speelakker een nieuw tuinhuis te realiseren. Op 19 mei 2013 opende burgemeester...

Goedhart het nieuwe onderkomen.

Deze week heeft een gespecialiseerd bedrijf de asbestdakplaten van het oude tuinhuis op verantwoordde wijze verwijderd en de ingepakte dakplaten liggen klaar om afgevoerd te worden. Ook de rest van het gebouwtje zal de komende tijd gesloopt worden.

Nieuwbouw Raamwerk.
De voorbereidingen van een nieuwbouwproject op De Hafakker in Noordwijkerhout zijn in volle gang. Hier komen volledig aangepaste zorgwoningen voor cliënten van Het Raamwerk. De woningen en voorzieningen in de Duin- en Bollenstreek zijn modern, volledig aangepast en goed geoutilleerd. Men wil ervoor zorgen dat cliënten er zo prettig mogelijk kunnen wonen en leven.

Al deze nieuwe appartementen hebben veel privacy en de mogelijkheid tot een grote mate van zelfstandigheid. Ze zullen de huidige woningen aan de Duinrand eerste fase en aan de Fresiahof vervangen, die allemaal verouderd zijn. De bouwvergunning is inmiddels verleend. Er worden in principe alleen éénkamer appartementen gebouwd.

Eénkamer appartementen:
Deze éénkamerappartementen beschikken over een woon-/slaapkamer en een eigen douche en toilet. Per groep zijn er zes of acht woningen waarvan de voordeur uitkomt op een gezamenlijke binnengang. Via deze brede gang is ook de gemeenschappelijke huiskamer bereikbaar. Hier kan de groep samenkomen om bijvoorbeeld tv te kijken of te eten.

 

Alle appartementen zijn voorzien van een zorgoproepsysteem waarmee het onder meer mogelijk is een spreek-luisterverbinding te maken. Zo kunnen de cliënten op elk moment van de dag of de nacht contact met onze medewerkers leggen. Daarnaast is er ook een zorgcentrale aanwezig, een belangrijk onderdeel van de zorgsignalering.

Dagbesteding:
Het Raamwerk breidt ook de dagbestedingsfaciliteiten uit. Dit doen ze onder andere omdat het huidige CAT-gebouw aan de Anemoonweg als tijdelijke dagbestedingsvoorziening op termijn zal verdwijnen. En omdat men in de toekomst de cliënten een gevarieerd aanbod aan dagbesteding willen blijven bieden.

Foto BON.