Datum: 04-12-2021 - 12:25
05
dec
'14

Laatste Bollenstreek derby met derde helft in 'De Spil' van VV van Nispen.

Zondag 14 december wordt een historische dag in de geschiedenis van VV van Nispen. De laatste thuiswedstrijd voor de winterstop is altijd al een groot feest op Sportpark Wassenaar. Dit jaar spelen VV van Nispen en SV Hillegom weer in dezelfde competitie en toeval of niet, wordt er op...

14 december ook weer een ouderwetste Bollenstreek derby gevoetbald. Tel daarbij op dat het mogelijk de laatste wedstrijd is waarbij gebruik wordt gemaakt van de oude kantine, dan weten de voetballiefhebbers uit de streek, dat het sportpark en 'de Spil' uit zijn voegen zal barsten van activiteiten en festiviteiten.

Een prachtig programma is er samengesteld en voor iedereen zal het een feest zijn. De ochtend is vanaf 10:30 uur gereserveerd voor reünie wedstrijden. Oude dorpsrivalen van 30 tot 50+ zullen elkaar in 3 teams het leven voor een halfuurtje weer net zo zuur proberen te maken als in het verleden.

Om 12:30 uur wordt er uiteraard een voorwedstrijd door de jeugd van van Nispen en Hillegom georganiseerd. Misschien kijkt er wel een opa, die de ochtendwedstrijd gespeeld heeft, hier wel naar zijn kleinkind!!!!

14:00 uur Gaat de derby los…..Wat zou het mooi zijn weer een ouderwetse rand van publiek rondom het veld !!!!! De jeugd zal met geschminkte gezichten en spandoeken hun club aanmoedigen. Het wordt zeker een historische, heroïsche en sportieve wedstrijd tussen de twee buurdorpen die ook 1 en 2 staan in de competitie.

Na afloop zal de kantine vollopen met de aanwezige supporters, die vermaakt zullen worden door ras entertainer, Het Feestbeest Jerick. Resultaten uit het verleden zijn zeker een garantie voor een geweldige middag met deze topper. Tafels aan de kant, feest en de plafondplaten kunnen nog een keer losgegooid worden. Dit zal in de nieuw kantine waarschijnlijk niet meer kunnen.

In 2015 komt er een einde aan een gebouw wat met veel zelfwerkzaamheid is op gebouwd. Begonnen in oude bussen, een houten barak en na diverse verbouwingen is het geworden wat het nu is en waar in 2015 afscheid van wordt genomen. Met een brok in de keel, met tranen in de ogen, maar ook na een groot feest op 14 december.

Iedereen mag getuigen zijn van deze historische gebeurtenis. Bij afgelasting vanuit de KNVB zal het programma niet komen te vervallen en zal geprobeerd worden een vriendschappelijke wedstrijd in te plannen.

Foto's PR