Datum: 01-10-2023 - 18:44
04
dec
'14

Verplaatsing Meeuwenoord Transport mogelijk naar Schippersvaartweg.

In de vorige raadsperiode heeft de gemeente geprobeerd om Meeuwenoord Transport op de Victoriberg te bewegen om het bedrijf te verplaatsen naar een andere locatie buiten het centrum. Dit in verband met de veiligheid en de drukte van alle vrachtwagens van dit bedrijf op de Victoriberg...

Maar ook om de dan vrijkomende gronden samen te gaan ontwikkelen met het Bavo-terrein. Alleen de kosten die zo'n verhuizing met zich meebrachten waren dermate hoog dat de onderhandelingen door de gemeente met Meeuwenoord op een laag pitje werden gezet.

In de commissie van Ruimte en Wonen van woensdagavond werd duidelijk dat het bedrijf nu zelf toch ook de mogelijkheden onderzoekt om eventueel te gaan verhuizen. Volgens de wethouders De Jong en Knapp heeft Meeuwenoord de (bollen)grond aangekocht die achter de huidige milieustraat ligt tot aan de Leidsevaart (zie foto).

Volgens wethouder Knapp is in overleg met de provincie afgesproken dat die bollengronden voor een mogelijke uitbreiding en verplaatsing van Meeuwenoord uit het dorp mogen worden gebruikt. Hiervoor moet het bestemmingsplan wel worden gewijzigd maar de provincie en de gemeente willen daar aan meewerken al is de aanvraag nog niet ingediend.