Datum: 03-04-2020 - 10:34
04
dec
'14

Landbouwplein opnieuw open voor bodemvervuiling.

Begin oktober was er een begin gemaakt met het opknappen van het Landbouwplein, de reconstructie nam een aantal weken in beslag en is onlangs tijdelijk afgerond net voor de drukke feestdagen. Bij grondwerkzaamheden werd een mogelijke vervuiling aangetroffen...

hierop is een onderzoek gestart maar dit ging te lang duren en heeft men het plein dicht bestraat zodat de bezoekers van het centrum tijdens de feestmaand alle ruimte hebben om te kunnen parkeren.

Begin 2015 zal het plein gedeeltelijk opnieuw opengaan om de mogelijke vervuiling op te ruimen en om twee in- en uitgangen alsnog van nieuwe bestrating te voorzien.

Het plein is dus weer bereikbaar om te kunnen parkeren, denk wel om uw blauwe parkeerschijf. De destijds aanwezige lelijke bovengrondse afvalcontainers zijn vervangen door een flink aantal ondergrondse containers.

In een grijs verleden heeft op deze plaats de melkfabriek van De Landbouw (zie foto) gestaan, na de sloop in de jaren 70 is er een parkeerterrein voor in de plaats gekomen.

Foto's BON