Datum: 01-07-2022 - 00:32
03
dec
'14

'Vrienden van de Witte Kerk' overhandigden € 2000,- voor onderhoud aan de kerk.

Op woensdag 3 december heeft een delegatie van het bestuur van Stichting Vrienden van de Witte Kerk, via dominee Egbert van der Weide een cheque overhandigd van € 2.000,- aan de Kerkenraad van de Protestantse Kerk Noordwijkerhout en de Zilk. Deze gelden zijn afgelopen jaar door...

de Stichting bijeengebracht met diverse evenementen, zoals in oktober 2013 een tentoonstelling over de Witte Kerk in de Witte Kerk, waarbij ruim duizend bezoekers hebben genoten van allerlei uitvoeringen van deze mooie Kerk. 

In november 2013 op de tweede zaterdag van november, uitgeroepen tot de DAG VAN DE WITTE KERK, een heuse fancy fair, met als hoogtepunt 'Heel Noordwijkerhout Bakt' waar alle deelnemers een taart konden inleveren die door ervaren bakkers getest weerden op kwaliteit en uitvoering.  Alle taarten werden die dag verkocht en de opbrengsten gingen naar de Stichting.

Op 14 februari 2014  heeft er een schitterend Valentijnsconcert plaatsgevonden, uitgevoerd door Esther Floor en Elisabeth Ford. Het concert was compleet uitverkocht.

In augustus 2014 was de Stichting actief bij Noordwijkerhouts Culinair, met als hoofddoel Kids Culinair, waarbij ruim honderd kinderen actief hebben deelgenomen aan deze activiteit .

In november 2014 hebben twaalf kunstenaars zich actief beziggehouden met het schildersfestival KUNST IN HOGER SFEREN, wat wederom door deelnemers en tweehonderdvijftig bezoekers als positief is ervaren.  

Naast de vele vrijwilligers die zich enorm inspannen voor de Stichting hebben zich al tientallen mensen zich aangemeld als VRIEND VAN DE STICHTING VRIENDEN VAN DE WITTE KERK en hebben via een  donatie al een bijdrage geleverd aan het positieve resultaat.

Een bijdrage van € 2000,- voor het onderhoud (dit keer voor het dak) van deze Kerk, in het hart van Noordwijkerhout, is dan ook het resultaat van alle bovengenoemde inspanningen.

Foto's BON,
v.l.n.r. Sam Pranger, dominee Egbert van der Weide, Jos van den Burg.