Datum: 26-11-2022 - 19:09
01
dec
'14

Op tournee met de BuitenGewoon Pietenband.

Zaterdag 15 november mocht BuitenGewoon Pietenband weer helemaal vanuit Spanje naar, het vooral natte, Nederland komen. Vroeg uit de veren en hup de boot op. Nog voor de haven van Scheveningen werden zij vergezeld door wel 30 boten vol met kinderen. Op de kade...

van Scheveningen werden Sinterklaas, strooipieten en 14 andere pietenbands ontvangen door honderden enthousiaste kinderen met hun ouders, opa's en oma's. Na een kakofonie van Sinterklaas liedjes moest  iedereen snel van boord, want de mooie wagen, waar BuitenGewoon Pietenband maar net met z’n allen op paste, stond al klaar.

De optocht  door Scheveningen en Den Haag kon beginnen. Vier uur lang spelen voor lachende, zwaaiende, dansende en zingende mensen langs de kant. Zoveel enthousiasme deed de verkleumde pieten de vermoeiende omstandigheden, de kou en de regen compleet vergeten. Het was een eerste superdag in Nederland en zeker voor herhaling vatbaar.

Sinterklaas komt aan in de Zilk
De volgende dag mocht BuitenGewoon  pietenband aantreden in hun logeerdorp De Zilk. De Sint kwam daar ’s middags tegen tweeën aan en de  pietenband leidde Sinterklaas met allerlei sinterklaas muziek het dorp door. Vanwege het slechte weer hoefden zij maar een klein stukje te lopen, waardoor zij meer tijd hadden om in Trefcentrum De Duinpan de kinderen nog extra te vermaken.

Niet te lang zodat de kinderen nog bij Sinterklaas langs konden gaan. Buiten de Duinpan werd nog even tijd ingeruimd voor  een groepsfoto en voor een  laatste deuntje om het af te leren. Toen snel naar huis en genieten van een hele week “vrij”.

Volop werk aan de winkel
Zaterdag 22 november was weer een drukke muzikale dag. ’s Ochtends vroeg spelen bij Bleu Water in Hoofddorp. Na de kinderen opgewarmd te hebben kwam Sinterklaas binnen. Hij verdeelde het aantal kinderen in groepjes,  die elk bij een spel werden neergezet. BuitenGewoon pietenband mocht de kinderen aan het dansen brengen.

Daarna snel door naar Purmerend want ook daar kwam Sinterklaas aan. BuitenGewoon verzorgde de muziek tijdens  de parade en op het plein waar de Sint tijd had om de kinderen te begroeten. Op de terugweg naar huis waren de auto’s met pieten een bron van vermaak. Er werd veel getoeterd en gelachen.

Het laatste drukke weekend vóór Sinterklaas
Zaterdag 29 november  weer terug in Purmerend. Dit maal om het winkelend publiek te vermaken in winkelcentrum Makado. Een erg leuke dag met lachende en dansende kinderen. Ook de ouderen konden het niet laten om minimaal 1 nummer te blijven kijken en luisteren.

Na 4 uur dansen, springen, zingen en muziek maken was het mooi geweest en onder de klanken van ‘Dag Sinterklaasje’ werd de terugreis aanvaard, uitgezwaaid door de blije kinderen.

Als afsluiting van de drukke optredens voorafgaand aan de verjaardag van Sinterklaas mocht BuitenGewoon Pietenband meedoen aan het Nationaal Pietenband Festijn. Net als vorig jaar werd er gestreden om  de Gouden Pepernoot. Helaas is die prijs niet in de wacht gesleept, maar  dat mocht de pret en het enthousiasme niet drukken.

BuitenGewoon Pietenband uit De Zilk.

Foto's PR
.