Datum: 26-02-2020 - 11:12
29
nov
'14

100-jarige Harpe Davids trakteerde samen met het Mannakoor op een smaakvol concert.

Zondagmiddag 23 november heeft de Harpe Davids het massaal toegestroomde publiek een onvergetelijke middag bezorgd. Samen met het leerlingenorkest en het Mannakoor werd in de St. Victorkerk prachtige muziek ten gehore gebracht. Deze middag was de muzikale opening...

van het 100-jarig jubileum dat de Harp in september 2015 hoopt te vieren. Het concert had een religieus karakter, met af en toe een uitstapje naar het lichtere genre.

De Harpe Davids opende onder leiding van dirigent Hendrik Jan Lindhout het concert met “Song of Praise”. Dat is een prachtige bewerking van psalm 150 “Looft God, looft Hem overal”. Ook na 100 jaar is dat het motto van de Harp. Na deze passende opening speelden afwisselend de Harpe Davids en het Mannakoor de sterren van de hemel.

Gezamenlijk werden o.a. gespeeld het Slavenkoor uit Nabucco en The Exodus Song. Deze samenwerking haalde het beste in de Harpe Davids en het Mannakoor naar boven. Het Mannakoor onder leiding van Marie-Anne Op den Kelder liet met Ellen de Klerk, Annemarie Kors en Jan van Kampen horen dat er veel muzikaal talent in het koor zit. Laatstgenoemde zong zeer origineel zichzelf binnen in het lied ‘Het Dorp’, bekend geworden door Wim Zonneveld.

Het optreden van het leerlingenorkest van de Harpe Davids was een plezierige onderbreking van het programma. Sarah, Rosalie, Claartje, Timo, Krijn en Wouter lieten zich, met ondersteuning van Martine, Marit en Jasmijn uit het grote orkest, van hun beste kant zien. Met dit muzikaal talent ziet de toekomst van de Harp er zonnig uit.

Tussendoor werd Bart Postma in het zonnetje gezet vanwege zijn 25-jarig lidmaatschap van de Harp. Na een woord van dank en welgemeende felicitatie mocht hij een fotoboek, het bondsspeldje en een mooi boeket bloemen in ontvangst nemen.

Het slotnummer “Oh Happy Day” was deze middag de kers op de taart. In dit nummer lieten de Harpe Davids en het Mannakoor nog eens horen waartoe ze in staat zijn. Dit nummer was solist Jan van Kampen op het lijf geschreven.

Claudia van der Voet dankte na afloop Ton Romijn voor zijn vakkundige presentatie deze middag. Mocht u dit concert gemist hebben dan maken wij u attent op ons volgende concert. Dat is de jaarlijkse kerstsamenzang op zaterdag 20 december in de St. Jozefkerk. De aanvang is om 18.30 uur.

Muziek maken is voor alle leeftijden. Is uw interesse gewekt, dan verwijzen wij u graag naar onze website of onze facebookpagina: www.harpedavidsnoordwijkerhout.nl of www.facebook.nl/harpedavidsnwh. En uiteraard hopen we u in het komende jaar te mogen begroeten bij een van onze concerten!

Foto PR