Datum: 28-11-2022 - 17:20
26
nov
'14

De Sint met het grote Zonnebloemboek in het Victorhuis. (foto's)

Zaterdagmiddag was het dan zover. Een middag waar de gasten van de Zonnebloem met spanning naar uitzagen. De grote zaal van het Victorhuis was door vrijwilligers van de Zonnebloem feestelijk ingericht. Schalen met heel veel pepernoten en grote stukken speculaas. En in de nok hing...

als waarschuwing de zak van Sinterklaas. Tussen de vlaggen dat wel.

Voorzitter Henk de Kleer vroeg in zijn openingswoord aan de gasten of ze nog in Sinterklaas geloofden. Van de ruim 70 gasten en vrijwilligers waren er slechts 2 die hun geloof in de goedheilig man hadden verloren. De voorzitter merkte op dat de Sint dan wel in Gouda was aangekomen, maar met stroopwafelpieten kon hij niet de echte zijn.

Ook de Sint in Amsterdam met zijn roetveegpieten was niet de echte. De enige en echte Sint met zijn zwarte pieten waren nu op weg naar het Victorhuis. Maar voor het zover was trad eerst de 'bende van vier' op. Vier jongeren met een stukje swingende muziek. Ondertussen werd door vrijwilligers koffie, thee en chocolademelk uitgedeeld met de brokken speculaas.

Daarna volgde het optreden van het kinderkoor van de Victorkerk onder leiding van de dirigente mw. Tanja Klint. Jong en oud gaat ook hier goed samen. Het koor had dan ook een aandachtig luisterend publiek. Ondertussen kwam een zwarte piet zenuwachtig zoekend de zaal binnen. De jongste piet was zoek en niet te vinden.

Gelukkig was dit voor de Sint geen reden zijn bezoek af te zeggen. Omringd door een aantal pieten schreed hij de zaal binnen en nam plaats in de grote Sinterklaasstoel. Gelukkig, de kleine piet was ook terecht. Hij had zich achter een stapel stoelen verstopt.

Sinterklaas gaf aan blij te zijn in Noordwijkerhout zoveel aardige mensen te zien en hij had in het grote Zonnebloemboek de namen staan van gasten en vrijwilligers die  hij graag  wilde ontmoeten. Zo kreeg vrijwilligster Ineke Duivenvoorde het bekende Zonnebloembeeldje voor haar vele vrijwilligerswerk voor de Zonnebloem.

Het kleine pietje werd een tikkeltje baldadig, het begon uit de hand te lopen toen hij met een bal bij Sinterklaas de mijter van het hoofd schoot. Na enig reparatiewerk was de Sint weer compleet. Na een hapje en een drankje gaf de Sint aan dat hij nog meer in Noordwijkerhout te doen had. Voor elke gast was er een cadeau en een speculaaspop.

En onder het zingen van de bekende sinterklaasversjes werd hij door de enthousiaste gasten uitgeleide gedaan. Een bijzonder geslaagde Sinterklaasviering was de reactie van de vele gasten en vrijwilligers. En wederom dank aan alle mensen die hebben meegewerkt om deze gezellige Sinterklaasmiddag tot een succes te maken.

Foto's PR