22
nov
'14

Wethouder De Jong opent nieuwe locatie Wereldwinkel Noordwijkerhout. (foto's)

De Wereldwinkel Noordwijkerhout is afgelopen week verhuisd van Dorpsstraat 42b naar Dorpsstraat 44. Zaterdagmorgen kreeg wethouder De Jong in het bijzijn van vele genodigden de eer om de nieuwe locatie te openen, hij kreeg daarbij hulp van vier vrijwilligsters van het eerste uur van de Wereldwinkel...

Deze verhuizing is mogelijk met de hulp en financiële ondersteuning van diverse sponsors van onder andere Bouwbedrijf van Kampen (zie laatste foto). De nieuwe winkel is fors groter en de inrichting is uitgevoerd volgens de nieuwe winkelformule van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels.

Met deze verhuizing kan Wereldwinkel Noordwijkerhout haar fairtrade producten uit ontwikkelingslanden nog beter presenteren. Uiteraard hoopt de Wereldwinkel hiermee op een hogere omzet. Meer omzet betekent immers een betere levensstandaard voor boeren en handwerkslieden in Afrika, Azië en Zuid-Amerika.

De Wereldwinkel wordt gerund door een groep van maar liefst 30 enthousiaste vrijwilligers. Het doel is het vragen van aandacht voor en het bevorderen van eerlijke handel met kleine producenten in ontwikkelingslanden. Door deze verhuizing verwacht de Wereldwinkel haar doelstelling nog beter te kunnen verwezenlijken. Voor meer informatie kunt u naar de website van de wereldwinkel.

Foto's redactie BON.