16
nov
'14

Goed gevulde St. Victorkerk geniet van jaarconcert zangvereniging Odeon.

Het jaarconcert had dit jaar een bijzonder en gevarieerd programma. Ondanks de regen op de vrijdagavond was er een goed gevulde St. Victorkerk. Het publiek genoot zichtbaar. Dat had ook een reden. Voor de pauze bestond het programma uit een aantal gevarieerde liederen...

die erg goed door het koor werden gezongen. Het tweede gedeelte van het programma bestond uit een opera “ Der Lindberghflug” , een spektakelstuk dat ging over de eerste solovlucht over de Atlantische Oceaan in het jaar 1927 door Charles Lindbergh, geschreven door Bertold Brecht en op muziek gezet door Kurt Weill.

Een gewaagd stuk dat tot de moeilijke categorie koorstukken behoort. Dirigent René Nieuwint durfde dit aan met het koor en de solisten Bernard Loonen die als tenor de rol van Lindbergh vertolkte en de barriton Joost van Tongeren, de verteller.

Daarbij werd het geheel begeleid door Christine Kamp aan de vleugel, organiste en pianiste. Aan het einde van het stuk beloonde het publiek dit met een staand applaus.

Het koor treedt weer op vrijdagmiddag 24 april 2015 op (corsoweekend) in de Witte Kerk te Noordwijkerhout. Iedereen is welkom.

Het koor kan nog enkele nieuwe leden plaatsen in de stemgroepen tenoren, bassen, sopranen en alten. We repeteren elke maandagavond  van 19.45 uur tot 21.45 uur in de Parade, het muziekgebouw van St.Jeanne d ‘Arc aan de v.d. Weijdenlaan.

 

Kom eens luisteren, u bent uitgenodigd!. Meer informatie: zie onze website www.odeonnoordwijkerhout.nl.

Foto PR.