Datum: 29-02-2020 - 04:35
15
nov
'14

Fusie scoutinggroepen Bostreno en Bronsgeest.

Na jaren van goede samenwerking, en samenwonen, hebben Scouting Bostreno en Bronsgeest besloten de handen in één te slaan. Per 1 januari 2015 gaan zij samen verder onder een (nog onbekende) nieuwe naam. De fusie van de twee groepen komt voort uit de wens van het leidingteam...

van beide groepen. De groepen werken al op vele vlakken samen, het meeste bekende voorbeeld hiervan is de jaarlijkse rommelmarkt tijdens Koningsdag. Deze fusie zorgt ervoor dat de groepen nog beter samen kunnen gaan werken.

Bij fusies van grote bedrijven is er vaak sprake van een tekort aan middelen of personeel. Bij Scouting Bostreno en Bronsgeest is hier geen sprake van: er is zelfs sprake van een stijgend aantal leden. In tegenstelling tot veel Scoutinggroepen in Nederland hebben de groepen te maken met een groei van het aantal leden. De nieuwe groep zal uit ongeveer 160 leden bestaan.

Het streven is om vanaf 1 januari 2015 als één groep te functioneren met een nieuwe naam, een vernieuwd bestuur, een nieuw logo en een nieuwe das. De locatie, opkomsttijden, groepen met kinderen en de leiding blijven gelijk. De leden zullen dan ook op dit gebied geen veranderingen merken van de fusie.

Op de website www.bostreno-bronsgeest.nl en Facebookpagina www.facebook.com/scoutingbostreno staat meer informatie over de fusie van Scouting Bostreno en Bronsgeest.