Datum: 29-05-2020 - 15:32
13
nov
'14

Lampionnenoptocht bij kinderviering Sint Maarten St. Victorkerk. (foto's)

Om half 7 ging Pastoor Goumans voor in de kinderviering van Sint Maarten. We hebben gebeden en we luisterden naar het verhaal van Sint Maarten. Ook zongen we allemaal mee met de mooie liedjes van het kinderkoor Sint Victor. Naast Kjeld, die gekleed als Sint Maarten bij de viering...

aanwezig was. Hadden er ook drie kinderen de kleurplaat wedstrijd gewonnen. Fleur, Fenna en Jarne werden door de Pastoor in het zonnetje gezet en mochten een mooie rode mantel dragen. Na afloop van de viering gingen 'Sint Maarten', Pastoor Goumans en zijn 3 hulp Sint Maartens voor in een lange optocht.

Om samen met alle kinderen liedjes te zingen aan de voordeuren en een lichtje schijnen met hun lampion. Zo deelde zij het licht en muziek met degene die de deur opende. En vele deuren gingen er open en wel meerdere keren. Traditie getrouw deelde de bewoners snoepgoed en fruit met de kinderen.

Volgend jaar doen we dit weer op 11 november, maar dan komt Sint Maarten weer te paard en op zondag 30 november om 10.00uur is er weer een gezinsviering waarbij er wordt uitgekeken naar een ander goed heilig man.

Bedankt bewoners van de Esdoorn, Sporkenhout en de Duindoornstraat voor het fantastisch goede verloop van de lampionnenoptocht.

Werkgroep gezinsmisvieringen.