Datum: 10-08-2020 - 10:42
09
nov
'14

VVSB wint overtuigend van UNA. (foto's)

VVSB heeft op een overtuigende wijze van nummer 2 van de zondagtopklasse UNA gewonnen. Door doelpunten van Giovialli Serbony (2), Frans van Niel (2) en Bas Ruigrok (strafschop) voor VVSB en Jeroen Stottelaar (strafschop) was de einduitslag maar liefst 5-1. Beide ploegen hadden moeite...

om het spel te maken in het eerste kwartier van de wedstrijd. Naar mate de eerste helft vorderde, lukte dit VVSB steeds beter en hierdoor kwam UNA nauwelijks aan voetballen toe. Het betere spel van VVSB leverde ook direct twee doelpunten op. De openingstreffer werd gescoord door Giovialli Serbony na een uitstekende lage voorzet van Maikey Parami. Diezelfde Parami werd een paar minuten later onderuit gehaald in het strafschopgebied door doelman  Petar Stoskovic. Die toegekende strafschop werd benut door Bas Ruigrok.

In de tweede helft startte VVSB furieus, maar vergat het net als vorige week tegen OJC Rosmalen, te scoren. Met name Tomas Tavilla was dichtbij om de score te vergroten, maar zijn schot ging maar net over het doel van Stoskovic. Aan de andere kant wist UNA wel te scoren. Doelman Ronald van der Meer beging een overtreding op een UNA-aanvaller in het strafschopgebied, scheidsrechter Dubbeld was opnieuw resoluut en wees weer naar de stip. Jeroen Stottelaar gaf Van der Meer geen enkele kans en bracht de stand naar 2-1.

Ondanks het tegendoelpunt ging VVSB weer verder waar het daarvoor mee was begonnen, aanvallen. Dit resulteerde al snel in de 3-1. Opnieuw was Maikey Parami de aangever, ditmaal op Frans van Niel die de bal met een knappe volley binnen schoot. Diezelfde Van Niel maakte de stand nog iets comfortabeler voor VVSB. Na goed druk zetten van Serbony en Tavilla kon de middenvelder van VVSB de bal vrij inschieten.

Het slotakkoord was voor Giovialli Serbony. De spits had weer een groot aandeel in de doelpunten van VVSB en mocht de laatste treffer nog maken. Vladimir Jozic gaf een voorzet die bij de spits van VVSB terecht kwam. Hij kon aannemen, draaien en raak schieten in het strafschopgebied van UNA. Een mooie en welkome zege voor VVSB op een hooggeplaatste ploeg als UNA.

VVSB - UNA 5-1: 28' Serbony 1-0, 32' Ruigrok (p) 2-0, 62' Stottelaar (p) 2-1, 70' Van Niel 3-1, 76' Van Niel 4-1, 84' Serbony 5-1.
VVSB: Van der Meer, Van der Slot, Zwart, Kraaijvanger, De Rijk, Jozic, Ruigrok, Van Niel (85' Hogenboom), Parami (85' Immerzeel), Serbony, Tavilla.

 

Tekst: Stefan van den Burg

Foto's PR.