Datum: 02-06-2020 - 19:10
11
nov
'14

Lekker lachen, maar ook een moment van tragiek, 'Gouwe Handjes' heeft alles in zich.

De tragikomedie Gouwe Handjes is op vrijdag 14, zaterdag 15 november in de Schelft en op zaterdag 22 november in de Duinpan De Zilk te zien. Het stuk is door Haye van der Heyden geschreven en de regie is in handen van Peter van den Berg. Het stuk begint steeds om 20:00 uur...

De regisseur aan het woord: het toneelstuk Gouwe Handjes draait om Louis. Op het sterfbed van zijn echtgenote Emma doet hij de belofte, dat hij weer op zoek zal gaan naar geluk, naar een nieuwe vrouw. Vrouwen zijn er in overvloed in dit stuk maar na een goed huwelijk is het toch niet zo gemakkelijk. Gelukkig help Emma hem een handje en daar is niet iedereen het altijd mee eens.

De hoofdrol was eigenlijk gegund aan Hans van Gijlswijk. Helaas moest hij de rol voorbij laten gaan en zijn we met de spelersgroep op zoek gegaan naar een nieuwe Louis. Maar waar vind je een nieuwe Louis? Een grote dragende rol, een behoorlijke uitdaging. We hebben een aantal toneelverenigingen in de omgeving gevraagd met ons mee te denken. En toen verscheen de naam van Hennie Rutting ten tonele.

Hennie is een zeer ervaren speler en heeft bij Matthias in Warmond vele mooie rollen neergezet. Hennie, toen nog op vakantie, zei direct volmondig ja. Tijdens zijn vakantie heeft hij de tekst geleerd en sinds begin oktober repeteert hij mee. Met de groep spelers klikte het gelijk en dit levert prachtig toneelspel op dat u beslist niet mag missen.

Het stuk staat, nu een week voor de uitvoeringen al goed in de verf. Het prachtige decor van de decorgroep is bijna klaar. Licht en geluid hebben alle schema’s klaar en de komende week zetten de spelers de laatste puntjes op de i. En dan…… dan zijn ze  klaar om aan u een mooie avond voor te schotelen.

 

Een avondje lachen maar ook de serieuze kanten in het leven worden belicht. Zoals op de flyer staat geschreven “een mooie avond uit, een avond met een lach en een traan”. Wij hopen u tijdens één van onze voorstellingen te begroeten.

Kaarten en data:
ODI speelt ‘Gouwe handjes’ op 14 en 15 november in De Schelft in Noordwijkerhout en op 22 november in Trefcentrum De Duinpan in De Zilk. Het stuk begint steeds om 20:00 uur en vanaf 19:30 uur is de zaal open. Kaarten a € 8,- zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Wagenaar&van Halem en de VVV in Noordwijkerhout, bij M-kappers in De Zilk en bij drogisterij Letschert in Hillegom of via www.toneelverenigingodi.nl.

Foto's repetitie PR.