Datum: 25-02-2020 - 00:50
04
nov
'14

Scouts hakken en zagen met Natuurwerkdag.

"Hak die boom maar om!" "Mag dat echt...?" "Ja, geen probleem. Maar wel hakken zoals je het geleerd hebt hè!" Meestal is het niet de bedoeling dat scouts bomen omhakken. Maar afgelopen zaterdag was een uitzondering: de scouts van Scouting Bostreno hielpen namelijk mee...

met de Nationale Natuurwerkdag.

Om kwart over twee 's middags verzamelden zich 25 scouts, jongens tussen de 11 en 15 jaar, klaar in het bos van Leeuwenhorst. Ze stonden te trappelen van ongeduld omdat ze al wisten wat de werkzaamheden zouden zijn: Amerikaanse Vogelkers omhakken en deze vervolgens in stukjes zagen. Erg spannend! En ook erg leuk!

De broers Arjan en Wilko Klinkenberg zijn de zonen van de Boswachter en leiding bij de scouting. Zij leggen de scouts uit waarom de bomen weg moeten: "Amerikaanse Vogelkers overwoekert namelijk de andere bomen en planten die in het bos groeien." Naast het omhakken van de bomen wordt er door de scouts ook een hoop zwerfafval uit het bos gehaald.

Aan het einde van de middag ligt er een grote stapel netjes gezaagd hout in de aanhangwagen. De jongens hebben veel werk verzet. Op het clubhuis laadden ze het hout en de bijlen uit, en ruimen de boel weer op. Het was weer een geslaagde Natuurwerkdag, volgend jaar is Scouting Bostreno zeker weer van de partij!