Datum: 31-03-2020 - 14:03
01
nov
'14

Kunst in de Ruimte: Drie nieuwe kunstwerken voor Noordwijkerhout.

Noordwijkerhout is eind dit jaar drie indrukwekkende beeldhouwwerken rijker. De kunstwerken zijn op openbaar toegankelijke plekken in Noordwijkerhout voor iedereen te bewonderen. In navolging van het project ‘Kunstmaan’ een interactieve kunstmanifestatie dat in...

november 2012 rondom de Witte Kerk plaatsvond, is besloten om met de reserve van dit budget plus een bijdrage van de Rabobank iets blijvends te laten realiseren. Hiervoor zijn drie lokale kunstenaars benaderd die ook geparticipeerd hebben in Kunstmaan te weten: keramiste Sarah Michael en de beeldhouwers Fons Versluijs en Jos Hachmang.

Burgemeester Gerrit Goedhart is de drijvende kracht achter dit project getiteld ‘Kunst in de Ruimte’ en draagt kunst in al haar uitingsvormen een warm hart toe. “Klassieke muziek geeft mij veel energie. Ik kan enorm genieten van piano-, cello- en vioolmuziek. Maar ook poëzie en beeldende kunst vind ik interessant. Alhoewel ik misschien niet de eerste ben die een tentoonstelling bezoekt, lees ik er wel regelmatig over.

Met ‘Kunst in de Ruimte’, wil ik vooral bereiken dat Noordwijkerhout een aantal van zijn eigen kunstenaars beter leert kennen. En dat de mensen begrip krijgen voor het soms gecompliceerde maar altijd boeiende vak waarmee deze kunstenaars bezig zijn. Zo heeft Sarah Michael een heel kleurrijk en aantrekkelijk keramisch beeld ontworpen dat op de dakrand van de bibliotheek wordt geplaatst.

Fons Versluijs heeft een sierlijk beeld in brons gecreëerd dat in het Atrium van het gezondheidscentrum / Munnekeweij wordt geplaatst. En Jos Hachmang wil met zijn intrigerende en verstilde beeld ‘Rode Zon’ de relatie tussen Hirado (Japan) en Noordwijkerhout onderstrepen. Dit monumentale kunstwerk wordt op de rotonde bij College Leeuwenhorst geplaatst aangezien deze school heel actief samenwerkt met middelbare scholen uit Japan”, aldus Goedhart.

De drie kunstwerken worden in december onthuld. In aanloop daarnaartoe zullen de kunstenaars zich nader voorstellen op de gemeentepagina in het Noordwijkerhouts Weekblad en op de gemeentelijke website en natuurlijk gewoon op BON. Hiermee geven zij een inkijkje in de creatie van hun kunstwerken.