30
okt
'14

Doe mee met het Leesprogramma 'Bij mij in de klas' in de bibliotheek!

Kinderen uit groep 4 t/m 8 van het basisonderwijs kunnen in periode van 1 november 2014 t/m 1 februari 2015 gratis deelnemen aan het Leesprogramma ‘Bij mij in de klas.’ Ieder jaar organiseert de Bibliotheek Bollenstreek in al haar vestigingen voor deze doelgroep een Leesprogramma...

steeds een ander thema.

Het thema van het Leesprogramma 2014-2015 is ‘School’ en heeft als titel ‘Bij mij in de klas’. Een aansprekend thema voor kinderen, ze hebben er immers allemaal dagelijks mee te maken.

Bij het thema valt bijvoorbeeld te denken aan boeken die gaan over: de kinderen in de klas, meesters en juffen, wennen aan (een nieuwe) school, feest op school, een buitenbeentje zijn, gepest worden, ruzie in de klas, het schoolreisje, jarig zijn, naar de brugklas, enz.

In de bibliotheek is een selectie gemaakt van boeken die passen bij dit thema, en deze worden gedurende deze periode apart en herkenbaar neergezet in de bibliotheek. Er is voor elk wat wils.

Bij inschrijving ontvangt elke deelnemer een Doe-poster vol leuke weetjes en puzzels, een deelnemerspas en een boekenlegger. Dan kunnen ze direct van start gaan. Uit de geselecteerde boeken kiezen de deelnemers steeds een boek over dit thema uit om te lezen.

Op een formuliertje kunnen ze hierover hun mening geven of er een tekeningetje over maken, in totaal lezen ze 5 boeken voor dit Leesprogramma.

Voor elk gelezen boek ontvangen zij een sticker op hun deelnemerspas. Hebben ze vijf stickers bij elkaar gespaard, dan verdienen ze een oorkonde en een kleine verrassing. Deze worden in februari/maart of in de bibliotheek of in overleg op de scholen uitgereikt. Meedoen is gratis, maar wel graag eerst even inschrijven aan de balie in een van de bibliotheekvestigingen!

Wanneer:1 november 2014 t/m 1 februari 2015
Waar: in alle vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek
Voor meer informatie: www.bibliotheekbollenstreek.nl.

 

Foto's PR