Datum: 18-04-2021 - 13:42
29
okt
'14

Project (S)Cool on Wheels groep 8 Victorschool.

'Ben je zielig als je een handicap hebt?' , 'Welke sporten kun je doen in een rolstoel?' Groep 8a van de St. Victorschool leert en ervaart het zelf op 4 november tijdens het project (S)Cool on Wheels. Op 11 november zal ook groep 8b ervaren wat leven en sporten met een handicap inhoudt...

Project (S)Cool on Wheels:
(S)Cool on Wheels is een landelijk voorlichtingsproject voor kinderen van groep 7 en 8 in het basisonderwijs. Het project bestaat uit een theoriegedeelte in de klas en een sportclinic in de gymzaal. De kinderen bekijken filmpjes over het dagelijks leven van mensen met een handicap en zij mogen vragen stellen aan de docent (S)Cool on Wheels, die zelf een lichamelijke handicap heeft.

Op speelse en interactieve wijze leren de kinderen welke topprestaties mensen met een handicap leveren om deel te kunnen nemen aan het dagelijks leven. Ook leren zij welke sporten je met een handicap kunt doen en hoe belangrijk het is om te kunnen sporten, omdat niemand buiten spel mag staan.

Na het theoriegedeelte gaan de kinderen in de gymzaal zelf ervaren hoe het is om te sporten met een handicap. De kinderen leren hoe je moet rijden in een rolstoel en spelen een partijtje rolstoelbasketbal.

Voor iedereen:
Sport en spel is gezond voor iedereen. Met of zonder handicap. Sport voor mensen met een handicap is vaak nog onbekend. Dankzij de voorlichting door (S)Cool on Wheels wordt geleerd dat iedereen moet kunnen sporten en dat niemand buitenspel mag staan.

De uitvoering van deze twee clinics (S)Cool on Wheels wordt mede mogelijk gemaakt door verzekeringsmakelaar en risicoadviseur Aon Nederland.