Datum: 26-03-2023 - 15:13
27
okt
'14

Oosterduinloop: hardlopend om het Oosterduinse Meer!

Na een geslaagde Boscross op zondag 12 oktober, is het nu bijna tijd voor de tweede wedstrijd in het seizoen van de Noordwijkerhoutse Strandlopers (NSL). Op zondag 9 november klinkt om 11.00 uur het startschot voor de mooie en gezellige Oosterduinloop. Ook dit jaar is er keuze...

uit de twee traditionele afstanden van 10 Engelse mijl (16,1 km.) of 8,1 km., maar voor het eerst dit jaar kan er ook een estafette gelopen worden!

De estafette kan gelopen worden in teams van twee of vier personen. Teams van twee lopen de korte estafette van in totaal 6 km. Teams van vier lopen ook 3 km. per persoon, met dus een totale afstand van 12 km. Uiteraard kunnen ook gemixte teams met mannen en vrouwen zich inschrijven.

De start van de Oosterduinloop vindt plaats bij Sportpark de Boekhorst (VVSB) in Noordwijkerhout. Het adres is Dr. Schaepmanlaan 2. Een kleine noot voor de leden van de NSL:  de uitslag van de estafette telt niet mee voor de clubcompetitie van de NSL. Om in de competitie mee te doen, zullen dus de 3 andere dus de 3 andere wedstrijden mee moeten doen!

Online inschrijven voor de Oosterduinloop heeft de voorkeur. Dit kan via de website (www.av-nsl.nl). Na-inschrijven kan ook. Dit kan vanaf 09:30 uur in de kantine van VVSB. Voorinschrijving voor de reguliere korte of lange afstand bedraagt €5,00. Na-inschrijven kost een euro meer.

Voor de estafette zijn de prijzen voor de voorinschrijving € 7,50 (duo) en € 15,00 (viertal). Na-inschrijven kost resp. € 8,00 en € 16,00. Voor sportieve wandelaars biedt de NSL op zondag 2 november de Herfstwandeltocht. Deze mooie wandeling start om 09:00 uur vanaf Indian Restaurant Invitation, ook vlakbij het Oosterduinse meer.

Er kan 9 of 17 km. gewandeld worden. De korte afstand leidt u voornamelijk door de bossen en de lange afstand gaat gedeeltelijk over het strand. Inschrijven voor deze mooie tocht, die gesponsord wordt door Invitation en Schouten Schoenen, kan ook via www.av-nsl.nl. Hier vindt u ook meer informatie.

Foto's Oosterduinloop 2013 PR.