Datum: 23-01-2022 - 09:22
21
okt
'14

Fietsverlichtingsactie 'ik wil je zien'.

De jaarlijkse fietsverlichtingsactie komt er weer aan. Nu het weer vroeger en langer donker wordt, is het extra belangrijk om je fietsverlichting op orde te hebben. Daarom organiseren gemeenten, Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland op en rond zaterdag 1 november de jaarlijkse fietsverlichtingsactie..

Op 1 november kunnen fietsers terecht bij 22 rijwielhandelaren in de kernen van Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Noordwijkerhout, en bij stands van de Fietsersbond in het centrum van Alphen aan den Rijn en Katwijk.

Als reparatie nodig is, hoeft men alleen het materiaal te betalen. In de week daarna krijgt men bij de deelnemende rijwielhandelaren 10% korting op de totale reparatie van de verlichting. In diezelfde week controleert Veilig Verkeer Nederland op scholen in Hillegom en Lisse de verlichting.

Ten slotte zijn er nog stands van de Fietsersbond in Leiden (op 25 oktober) en Oegstgeest (8 november).

De deelnemende rijwielhandelaren in Noordwijkerhout zijn: Jan van Dam Fietsspecialist Havenstraat 22, Looijestijn Tweewielers, Havenstraat 50, Henk Zwaan Tweewielers, Dorpsstraat 73 - 75. Bij deze rijwielhandelaren kunt u met korting terecht voor uw fietsverlichting in de week van 1 t/m 8 november.


De regionale fietsverlichtingsacties sluiten aan bij de landelijke campagne met als motto "Ik wil je zien''. Behalve voor de veiligheid is werkende verlichting ook goed voor je portemonnee: de boete voor fietsen in het donker zonder verlichting bedraagt namelijk € 55,-.