Datum: 16-02-2020 - 19:33
20
okt
'14

Scouting Bostreno doet mee aan wereldwijd Scoutingevenement.

Contact maken met Engelsen of chatten met Spanjaarden? Tijdens de Joti kon het zomaar gebeuren dat je aan de praat raakte met iemand aan de andere kant van de wereld. Van 17 tot en met 19 oktober 2014 stond de Scoutingwereld namelijk in het teken van communiceren via internet...

Zo'n 500.000 scouts deden wereldwijd mee aan JOTI, het jaarlijkse communicatie- en techniekevenement. Zo ook de scouts van Scouting Bostreno.

Tijdens de JOTI, de Jamboree On The Internet, maakten scouts over de hele wereld kennis met de vele vormen van communicatie die er bestaan. Voorbeelden hiervan zijn Facebook, WhatsApp, chatten, maar ook QR-code. De scouts maakten contact met andere scouts over de hele wereld. Zo kwam de hele wereld samen in clubhuizen in heel Nederland!

In het clubhuis stonden een hoop computers,  waarmee de scouts variërend in de leeftijd van 5 tot 15 jaar konden chatten met iedereen in de wereld. Er werden spellen gespeeld met andere scouts in de wereld, maar er was ook een lokaal netwerk waarmee de scouts tegen elkaar konden gamen. Op straat was het ook mogelijk scouts tegen het lijf te lopen, een QR speurtocht was onderdeel van de middag.

Een erg leuke dag dus in het clubhuis aan de van der Weijdenlaan. Al gaan de scouts volgende week weer lekker naar buiten om de echte wereld te ontdekken. Wil je meer informatie of lid worden van Scouting Bostreno? Ga dan naar www.bostreno.nl.

Foto PR.

{gallery}6826{/gallery}