Datum: 01-06-2023 - 17:15
18
okt
'14

Muziekcircuit op De Egelantier en Open Repetitie Drumfanfare Altesa.

Een drukke periode voor Drumfanfare Altesa. Het koffieconcert en de trekking van de Grote Altesa Loterij, gevolgd door een dagje muziek voor de leerlingen van de Egelantier en als sluitstuk de open repetitie. Met gemengde gevoelens werd de weersvoorspelling voor zondag 12 oktober gevolgd...

Het zou een hele mooie,  bijna zomerse dag worden. De verwachting was dan ook dat het koffieconcert niet druk bezocht zou worden. Maar het tegendeel was waar. De vele toegestroomde toehoorders genoten van het concert (zie foto's), dat natuurlijk weer aan elkaar werd gepraat door dirigent Dirk Jan de Boer.

Tijdens en na het concert werd de trekking van de jaarlijkse grote Altesa Loterij gedaan. Ook nu weer met vele mooie prijzen. De trekking gemist? Dan kunt u de uitslagen vinden op de site www.altesa.nl

Muziek dag op Brede School de Egelantier
Ook dit jaar organiseerde Altesa weer een muziek dag, nu voor alle groepen van de school. Er werd er gekozen voor een muziekcircuit. Elke 40 minuten kon een groep kennis maken met een muziekinstrument. Dirk Jan de Boer en Jasper van der Ven, beide instructeurs bij Drumfanfare Altesa, verzorgden samen met enkele  muzikanten van Altesa een 40 minuten durende introductie van een instrument of een groep instrumenten.

Eigenlijk was het steeds maar een korte instructie en daarna konden de leerlingen zelf proberen een toon te krijgen uit een blaasinstrument of een roffeltje te geven op een van de aanwezige trommels. Het werd een gezellige en erg drukke happening.

Open repetitie

Zo’n muziekinstructie op de school staat natuurlijk niet alleen. De bedoeling is om kinderen  bekend te maken met muziek, de instrumenten en Drumfanfare Altesa. Het blijft dan ook niet alleen bij die ene activiteit op school. Op 23 oktober a.s. houdt Altesa een open repetitie.

Kinderen en hun ouders zijn van harte welkom vanaf 19.30 uur in Trefcentrum Duinpan, Sportlaan 34 in De Zilk. Zo kunnen zij ervaren hoe het is om lid te zijn van een muziekvereniging. Ook ouderen die geïnteresseerd zijn in muziek maken kunnen een kijkje komen nemen. De muzikanten en instructeurs zijn graag bereid alle vragen te beantwoorden.

Foto's PR