Datum: 02-07-2020 - 14:23
18
okt
'14

Talentcoach van start bij X-out.

Bij het jongerenwerk van X-out in Noordwijkerhout draait ook in 2014 weer het project Talentcoach. Jongerenwerkers bieden daarbij ondersteuning bij het herstel van het normale leven voor jongeren in de leeftijd van 18 t/m 27 jaar. Het project dat in 2013 begon, met subsidie van de...

Provincie Zuid-Holland is een samenwerkingsverband tussen de lokale jongerenwerkorganisaties in de regio Holland Rijnland.

Bij talentcoach worden jongeren waar het even niet goed mee gaat door een jongerenwerker geholpen om de draad weer op te pakken. Het kunnen jongeren zijn die tijdelijk niet naar school gaan of werkloos zijn, die eenzaam zijn, een omgedraaid dag en nacht ritme hebben of zich gewoon vervelen op straat. Dus zeker niet de grootste problemen.

De jongere en de jongerenwerker maken in het begin samen een plan waarin afgesproken wordt wat het doel is van het traject. Bijvoorbeeld een goede CV opstellen en solliciteren, dag en nachtritme terugkrijgen, je huis opruimen, een studie kiezen of een uitkering aanvragen. Samen doen ze activiteiten die motiverend werken zoals sporten, koken of klussen. Ook worden de jongeren gemotiveerd om vrijwilligerswerk te gaan doen. Bijvoorbeeld in jongerencentrum X-out.

Een jongere die vorig jaar meedeed vertelt: “voor het traject had ik nergens zin in. Ik was werkloos en vond het wel goed zo. Ik ging veel te laat naar bed en sliep de hele ochtend. Nu sta in vroeg op en heb weer zin om te werken. Mijn CV is in orde en ik ben al twee keer uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Het is nog niet gelukt om werk te vinden, maar dat gaat zeker lukken. Regelmatig ben ik in het jongerencentrum waar ik nu vrijwilligerswerk doe en met de jongerenwerker maak ik regelmatig een praatje. Ik ben blij dat ik meegedaan heb”.

Het project vindt plaats in Alphen aan den Rijn,  Kaag & Braassem, Leiderdorp, Noordwijk, Oegstgeest, Leiden, Voorschoten, Nieuwkoop, Hillegom, Lisse, Katwijk, Noordwijkerhout en Teylingen. Jongeren of ouders die geïnteresseerd zijn kunnen contact opnemen met jongerencentrum X-out tel: 0252-344487 of via onze website www.x-out.nl. Voor algemene info kijk ook op www.tchr.nl.